Peter Simon Samospráva Samospráva

Pod hradom Krásna Hôrka otvorili materské centrum: Iniciatíva prišla od samotných mamičiek!

V obci Krásnohorské Podhradie zriadila samospráva nové materské centrum. Jedná sa o prvé verejné zariadenie tohto druhu. Okrem nových priestorov sa zriaďuje aj detské ihrisko a altánok.

Ilustračný obrázok k článku Pod hradom Krásna Hôrka otvorili materské centrum: Iniciatíva prišla od samotných mamičiek!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Materské centrum v obci Krásnohorské Podhradie sídli v budove bývalého obecného úradu. To bolo roky opustené a na podnet mamičiek sa obec po dôkladnom zvážení pustila do realizácie daného projektu. Miestna samospráva, pod vedením starostu obce Petra Bolla, poskytla mamičkám a ich deťom kompletné zariadenie miestnosti s patričným vybavením. Podľa slov starostu obce sa môžu tieto priestory využívať aj pre starších občanov dediny. Slávnostné otvorenie nového materského centra sa uskutočnilo v piatok 6 . novembra 2015.

„Do projektu obec investovala približne 300 eur. Z týchto peňazí sa urobili nové omietky aj s farbami a podlaha. Nábytok, elektroniku a zariadenie miestnosti som sponzoroval ja ako súkromná osoba,“ uviedol starosta obce Krásnohorské Podhradie Peter Bollo.

Ako následne dodal, budova bola bývalým obecným úradom a následne sa v týchto priestoroch vytvoril klub mladých. Budova však bola v dosť zlom stave. „V týchto priestoroch sa od teraz budú pohybovať najmenšie detičky a tým pádom musela prísť nová podlaha a hygienické omietky. Celý nápad prišiel od jednej z mamičiek zhruba pred rokom a pol, že by sa v obci mohlo niečo takéto vytvoriť pre detičky, ktoré ešte nenavštevujú predškolské zariadenia,“ hovorí starosta obce.

„Ako iniciátorka projektu som veľmi rada, že sa to podarilo dotiahnuť do samotnej celkovej realizácie. Určite sa časom chceme zamerať aj na rôzne edukačné formy hier s deťmi. Ako mamičky sa tu môžeme stretávať a pomáhať si a budeme mať k sebe určite bližšie“ prezradila mamička Martina Tešlárová.

Peter Bollo spomenul tiež využitie miestnosti pre dospievajúcu mládež, avšak s určitými podmienkami. „Budeme sa snažiť tento priestor naplno využiť a do budúcnosti nevylučujeme aj stretávanie sa mládeže z našej obce v tomto centre,“ dodal Bollo.

Časom pribudne na dvore materského centra aj detské ihrisko a altánok, ktoré budú môcť zoskupujúce sa mamičky využívať prevažne v letnom období. „Deti sa budú mať možnosť hrať na čerstvom vzduchu v ohradenom a chránenom priestore,“ dodal starosta obce Peter Bollo.

Pozrite si v našej galérii priestor nového materského centra pod hradom Krásna Hôrka.

V Krásnohorskom Podhradí otvorili nové materské centrum
38
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM