Peter Simon Správy

Počas jesenného upratovania Rožňavčania vyzbierali tony odpadu: Od nového roka však nastane jedna zmena!

Ako po minulé roky, aj toto sa v našom meste konalo jesenné upratovanie, ktoré organizovala rožňavská samospráva. Občania nášho mesta sa tam mohli bezplatne zbaviť nepotrebných vecí. Mesto pristavilo kontajnery.

Ilustračný obrázok k článku Počas jesenného upratovania Rožňavčania vyzbierali tony odpadu: Od nového roka však nastane jedna zmena!
Zdroj: TASR

Ako náš informoval Ladislav Šalamon z odboru výstavby, územného plánovania, životného prostredia a pozemných komunikácií mesta Rožňava, jesenné upratovanie sa realizovalo na území mesta v termíne od 19. októbra 2015 do 23. októbra 2015. „Občania nášho mesta si objednali kontajnery do viacerých lokalít a využili tak bezplatný odvoz nepotrebného odpadu,“ spresnil Šalamon.

Dokopy sa počas jesene vyzbieralo 12,910 ton odpadu.

„Biologicky rozložiteľný odpad činil 2,40 ton, drobný stavebný odpad činil 0,80 ton a ostatok činil objemný odpad v pomere 9,71 ton,“ uviedol Ladislav Šalamon.

Ako však informoval, čo sa týka pneumatík, tak od 1. januára 2016 nastane zmena. „Od nového roka pneumatiky budú brať v pneuservisoch, tento rok ich ešte môžu ľudia odnášať do zberného dvora,“ uviedol na záver Ladislav Šalamon z odboru výstavby, územného plánovania, životného prostredia a pozemných komunikácií mesta Rožňava.

Foto ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM