Peter Simon Šport

Po stopách maratónskych legiend: Behu sa zúčastnili aj študenti z Rožňavy

Najstarší maratón v Európe je skutočnou výzvou. Každý z jeho ročníkov priniesol niečo mimoriadne, zvláštne, ojedinelé. Ten tohtoročný sa stal výzvou aj pre študentov Strednej zdravotníckej školy v Rožňave.

Ilustračný obrázok k článku Po stopách maratónskych legiend: Behu sa zúčastnili aj študenti z Rožňavy
Zdroj: Dnes24.sk

Osem študentov pod vedením Miloša Kočštúcha svojím behom na tomto maratóne vzdalo poctu víťazovi spred 50. rokov, belgickému vytrvalcovi Aurélovi Vandendriesschemu. Zabehala si Barbora Takáčová, Simona Nagyová, Viktória Miklóšová, Hannah Platten, Klaudia Galová, Branislav Dujčák, Adam Pribula a Rastislav Pásztor. Ďalším členom tímu bol Peter Boroš zo Strednej odbornej školy Hviezdoslavovej.

Úlohu brali zodpovedne

„Deväť študentov z Rožňavy bežalo s ďalšími mladými bežcami z Košíc, Spišskej Novej Vsi, Humenného, Michaloviec a Strážskeho. Juniorská štafeta 42 × 1 km odštartovala súčasne so štartom hlavných pretekov. Branislav Dujčák mal tú česť vybehnúť na prvý kilometer po boku hlavných favoritov. Každý účastník štafety bral svoju úlohu veľmi zodpovedne a bežal na svojom úseku z plných síl,“ informovala Diana Manková zo Strednej zdravotníckej školy v našom meste.

Odovzdali štafetu

Ako dodala, posledný 42. kilometer bežalo všetkých 41 účastníkov spolu so synom Auréla Vandendriesscheho, ktorý zastúpil svojho 80-ročného otca v behu. Diváci okolo trate aj na Hlavnom námestí povzbudzovali všetkých pretekárov vo všetkých disciplínach. Obrovský potlesk zaznel, keď skupina 41 bežcov spolu s pánom Vandendriesschem prevzala štafetový kolík na Námestí Maratónu mieru a bežala posledný kilometer.

Patril medzi najlepších

Tento už 92. ročník Medzinárodného maratónu mieru bol venovaný spomínanému významnému bežcovi Aurélovi Vandendriesschemu. Vo svojej dobe patril medzi najlepších na svete, čo potvrdil už pred príchodom do Košíc víťazstvami v Bostone v rokoch 1963 a 1964.

Foto: Stredná zdravotnícka škola Rožňava

Po stopách maratónskych legiend: Behu sa zúčastnili aj študenti z Rožňavy
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM