Katarína Oravská Správy

Po prívalovom daždi sa zrútil dom: Stena dopadla na susedný dvor!

Stavebný úrad vydal nariadenie na zlikvidovanie domu, ktorý bol v zlom technickom stave. Postarala sa však o to príroda v podobe intenzívneho dažďa. Stena zrúteného domu dopadla pritom na susedný dvor.

Ilustračný obrázok k článku Po prívalovom daždi sa zrútil dom: Stena dopadla na susedný dvor!
Zdroj: TASR

V noci z piatka na sobotu sa v Jelšave po prívalovom daždi zrútil poškodený neobývaný dom. Ako povedal primátor mesta Milan Kolesár, stena spadla na susedný dvor, nikto pri tom neutrpel zranenie.

Súkromný dom pri hlavnej ceste v Jelšave je súkromným majetkom majiteľov z Revúcej. Samospráva upozorňovala na jeho zlý technický stav už dávnejšie. „Predminulý týždeň vydal stavebný úrad nariadenie na zlikvidovanie tejto nehnuteľnosti. Hodinový intenzívny dážď sa však o likvidáciu postaral sám. Stena spadla do dvora v susedstve v noci, takže sa tam našťastie nikto nezranil. Strechu neskôr prišli strhnúť hasiči a požiadali sme o pomoc aj firmy disponujúce ťažkými mechanizmami. V pondelok boli naši pracovníci skontrolovať situáciu a snažili sa upokojiť aj medziľudské vzťahy,“ povedal Kolesár.

Starší dom bol postavený z takzvaných váľkov z hliny. Nehnuteľností z tohto materiálu je na Gemeri ešte stále veľa a sú aj obývané. Primátor Jelšavy sa obáva, že takéto nárazové dažde môžu byť pre podobné stavby doslova pohromou. Aj udržiavaný dom z hliny sa totiž z návalom vody vyrovnáva len veľmi ťažko.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM