Peter Simon Samospráva

Po dlhých rokoch zmena: Starostu Chanasa vystriedal Michalka

Gemerská Poloma je jednou z mála obci v okrese, kde starosta zotrval vo svojej funkcii viac desaťročí. Ján Chanas stál na čele obce 26 rokov. No to sa po nedávnych voľbách zmenilo. My sme zisťovali pocity a prvé kroky nového starostu Miroslava Michalku.

Ilustračný obrázok k článku Po dlhých rokoch zmena: Starostu Chanasa vystriedal Michalka
Zdroj: Dnes24.sk

Komunálne voľby 2014 priniesli zaujímavé prekvapenia, čísla, ale aj smutnú štatistiku volebnej účasti v našom meste. No my sme sa pozreli na jednu prekvapujúcu volebnú udalosť. Nie všetci sme možno vedeli, že bývalý starosta obce Gemerská Poloma Ján Chanas tu strávil vo vedúcej pozícii viac desaťročí. Avšak sobotné komunálne voľby priniesli radikálnu zmenu, v ktorej suverénne zvíťazil nad Chanasom (256 hlasov) nový starosta Miroslav Michalka (566 hlasov).

My sme sa skontaktovali s pánom Michalkom a zistili čo plánuje ako prvé a aké mal pocity z víťazstva. „Voľby boli pre mňa ťažké a náročné, no zvíťazil som a to je pre mňa podstatné. Veľa ľudí ma povzbudilo a pocity sú dobré. Myslím si, že tých 26 rokov je veľmi dlhá doba a budem si musieť poriadne poprezerať, čo tam všetko nájdem. Sám som z toho zvedavý. Musím načerpať informácie, ktoré sa tam hromadili a podľa toho budem odvíjať ďalšie kroky, no samozrejme nejdem robiť žiadne čistky, skôr naopak, obec chcem nasmerovať tou správnou cestou financovania a ďalších podstatných vecí,“ prezradil nový starosta obce Miroslav Michalka.

Snažili sme sa spojiť aj s ex starostom Jánom Chanasom, no ten nedvíhal telefón, alebo ho mal vypnutý.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM