Peter Simon Kultúra

Peter Sámel z Metalindy o ceste na Gemer: Hrali sme na rôznych miestach, ale v tuneli ešte nie!

Portál Rožňava 24 sa v rámci blížiacej sa akcie pod názvom Koncert v tuneli pod Homôlkou rozhodol pripraviť ďalší zaujímavý rozhovor s hudobnou skupinou, ktorá predvedie Gemerčanom svoje umenie. Zaujímavosti nám v rozhovore prezradil samotný frontman rockovej skupiny Metalinda Peter Sámel.

Ilustračný obrázok k článku Peter Sámel z Metalindy o ceste na Gemer: Hrali sme na rôznych miestach, ale v tuneli ešte nie!
Zdroj: Dnes24.sk

Hudobná skupina Metalinda je slovenská rocková formácia z Bratislavy. Na scéne pôsobí už dlhé desaťročia. Vznikla v roku 1983 a na svojom konte má nespočetné množstvo hitoviek. Frontman skupiny Peter Sámel nám prezradil pocity z blížiaceho sa vystúpenia na Gemeri a ďalšie iné zaujímavosti. Čítajte viac v nasledujúcom rozhovore.

Ako vznikala dohoda koncertovať na Gemeri?

Metalinda oslavuje 30 rokov a nejak sme si v podstate zavolali s usporiadateľom, ktorý organizuje podujatia a následne sme dohodli vystúpenie v tuneli. Celé podujatie vnímame veľmi pozitívne.

Viete, že budete koncertovať priamo v tuneli? Koncertovali ste už niekedy na takto netradičnom mieste?

No tento fakt, že sa koncert odohrá v tuneli, sme si s usporiadateľom povedali hneď na úvod rozhovoru a dosť ma to aj prekvapilo v dobrom slova zmysle. Hrali sme na rôznych miestach, ale v takomto tuneli ešte nie. Videl som zatiaľ len fotky a nejaké záznamy, tak som v podstate zvedavý a dosť sa na to ako skupina tešíme.

Spomenúť však musím výborné publikum na Gemeri. Prežili sme si tam veľa. Pochodili sme napríklad aj Gelnicu a spomínam si na zaujímavú cestu cez Úhornú, z ktorej máme dosť nevšedné zážitky (úsmev). Vždy sme mali také medzistanovisko v Rožňave. Takže to tam dosť aj poznáme a je to veľmi príjemné mestečko.

Čo ste si pripravili pre návštevníkov podujatia?

Naše koncerty sú vždy niečim zaujímavé a stále sa stane niečo nevšedné. Ani my sami nevieme, čo sa niekedy udeje (úsmev). Samozrejme zahráme všetky naše hity. Za našej éry pôsobnosti sme nahrali 15 albumov a určite máme pre divákov pripravené tie najväčšie bomby. Takže nech si pripravia hlasivky a dúfam, že si spoločne aj dobre zaspievame.

Koncert v tuneli pod Homôlkou

Ako sme vás už informovali, tento rok sa pripravuje tretí ročník Koncertu v tuneli pod Homôlkou a je venovaný P. E. Dobšinskému. Deň D bude 4. september 2015. Tešiť sa môžete na zaujímavý a nevšedný celodenný program, ktorý zavŕšia vystúpenia hudobných skupín. Celá udalosť je rozdelená na dve fázy. Kým prvá je hlavne pre menších návštevníkov a bude prebiehať od rána, druhá začne od 15:00 hod.

Spomínaná druhá fáza programu je určená pre tých skôr narodených. Tešiť sa môžete na revivalové verzie známych hitov v podaní Štvorky či na folklórnu skupinu Revúška. Od 17:00 už bude pódium patriť Kandráčovcom a následne skupine Roba Šimka – MassRiot. Program bude vrcholiť koncertom skupiny Metalinda, legendárna kapela vystúpi od 20-tej.

Čítajte tiež:

Spevák Robo Šimko o koncerte v tuneli pod Homôlkou: Návštevníci sa majú určite na čo tesiť!

Tunel pod Homôlkou opäť ožije zábavou: V podzemí sa chystá atraktívny program, čítajte prvé info!

Foto: FB Metalinda

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM