Peter Simon Správy

Parádne umiestnenie: Rožňavčan Dušan (15) získal prvé miesto v netradičnom športe

Rožňavčan Dušan Šurina zabodoval. Po sčítaní bodov ho asociácia jednoznačne ocenila prvým miestom. Tomuto športu sa venuje vo voľnom čase.

Ilustračný obrázok k článku Parádne umiestnenie: Rožňavčan Dušan (15) získal prvé miesto v netradičnom športe
Zdroj: Facebook

Adrenalín mu nerobí problém. Rožňavčan Dušan Šurina sa venuje krásnemu športu a nedávno získal aj patričné ocenenie. Čo preňho znamená lietanie sa už priamo od neho dozviete v článku.

Študent rožňavského gymnázia Dušan Šurina sa zúčastnil súťaže v paraglidingu, kde získal po konečnom sčítaní bodov 1.miesto v kategórii Hobby, v ktorej sú piloti s nevýkonným krídlom pre začiatočníkov až mierne pokročilých.

Súťaž sa zameriava na pilotov, ktorí chcú skúsiť aj niečo iné ako len obyčajné lietanie. Samotná súťaž sa skladala z viacerých kôl v rôznych terénoch a s rôznym množstvom úloh. Body sčítavala Letecká amatérska asociácia (LAA).

K športu sa dostal cez otca

K paraglidingu sa dostal už v roku 2008 keď jeho otec spravil kurz na padák a on sním chodil na lietania. „Hneď ma to chytilo a zaujímalo. Prvýkrát som sám letel v 13. rokoch a od vtedy sa len zlepšujem. Budúci rok sa chcem posnažiť dačo vyhrať alebo aspoň sa umiestniť na dobrom mieste vo vyššej kategórii kvôli výkonu krídla,“ povedal pre náš web mladík.

Hranica strachu sa posúva ďalej

Nás zaujímalo, aké to je vidieť svet z výšky. „Tak pri paraglidingu to je niečo úplne iné, ako si ľudia myslia. Máte tam pocit, že vás nič nehnevá, nezaujíma a len si užívate ten adrenalín. Strach sa z tej výšky u mňa postupne strácal. Je to krásny a netradičný pohľad na svet. Z lietania sa mi hranica strachu posúva čím ďalej, tým viac. Je to naozaj krásny šport,“ doplnil pre náš web Dušan.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM