Peter Simon Správy

Oslava Dňa matiek v Rožňave: Hudba, tanec aj kytice kvetov, FOTO

Deň matiek patrí medzi najdojemnejšie sviatky - pre každého človeka je jeho matka najdôležitejším človekom na svete.

Ilustračný obrázok k článku Oslava Dňa matiek v Rožňave: Hudba, tanec aj kytice kvetov, FOTO
37
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava

Na tento krásny sviatok sa nezabudlo ani v našom meste. Zástupcovia mesta i rôznych organizácií oslávili Deň matiek vo veľkom štýle. Pripravené boli kvety aj rôznorodý kultúrny program.

Ako informovala Erika Švedová z mestského úradu v Rožňave, mama je stelesnením bezpečia, pohodlia, nehy a lásky. Len matka pozná ten krásny pocit, keď pri svojom srdci pociťuje ozvy nového života, tú nevýslovnú radosť, keď si túli k sebe krehké tielko, ktorému darovala život. Srdce sa jej rozochvieva šťastím. Je to práve mama, ktorá s láskou sleduje prvé neisté krôčky svojho dieťaťa, či pritúli alebo zovrie v náručí, keď mu je ťažko.

„Mesto Rožňava v spolupráci s Denným centrom a Jednotou dôchodcov v Rožňave pripravilo mamám dňa 15. mája 2018 kultúrne popoludnie v spoločenskej sále Mestského úradu v Rožňave. Primátor mesta, Pavol Burdiga v príhovore poďakoval všetkým mamám za ich nezištnú lásku, obetavosť a podporu, za výchovu, starostlivosť a vštepenie do sŕdc svojim deťom len to najlepšie a najkrajšie. Zdôraznil, že Medzinárodný deň matiek patrí medzi najvýznamnejšie sviatky, pretože sa v ňom odzrkadľuje jedinečnosť a nenahraditeľnosť matky,“ uviedla Švedová.

Následne doplnila, že prítomné maminy potešil aj kultúrny program, ktorý pripravila Základná umelecká škola v Rožňave pod vedením Mgr. Moniky Kerekešovej DiS art., ale aj program pripravený členmi Denného centra. "Na konci prítomné oslávenkyne okrem krásnych zážitkov si niesli domov aj kvietok darovaný úprimným poďakovaním a úctou, povedala a záver.

Obrazom: Deň matiek oslávili aj v Rožňave
37
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM