Peter Simon Správy

Opravy výtlkov v Rožňave už onedlho: Práce budú prebiehať v dvoch zmenách

Práce budú prebiehať v dvojzmennej prevádzke. Zistili sme, kedy sa asfaltovací stroj dostane na cesty.

Ilustračný obrázok k článku Opravy výtlkov v Rožňave už onedlho: Práce budú prebiehať v dvoch zmenách
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Výtlky na cestách znepríjemňujú vodičom život. Mesto ich chce začať opravovať už o niekoľko dní.

Ako nám primátor mesta Pavol Burdiga na úvod prezradil, túto zimu mesto zakúpilo špeciálnu zmes asfaltu, ktorá povoľovala robiť určité opravy aj za chladného počasia. „Robí sa to za studena, čiže tie najväčšie výtlky sme sa snažili na miestach, kde vznikali poopravovať touto špeciálnou zmesou, no ona je veľmi drahá, ale sme ju mali zakúpenú a aj využili,“ uviedol pre náš web na začiatok primátor mesta.

Podľa jeho slov sa práce na území mesta začnú od budúceho týždňa. Asfaltovacie práce doteraz počasie nepovoľovalo. „Opravy sme začali spôsobom, že už vyše dvoch týždňov výtlky dookola narezávame, to môžeme aj za zimy, a keď to už počasie dovolí, tak ich budeme kompletne vyberať a následne tieto časti zalievať,“ povedal Pavol Burdiga.

„Asfaltéri z Technických služieb mesta Rožňava budú pracovať v dvoch zmenách, a to od rána do poobedia a následne do večera. Pred nimi však pôjde ešte jedna skupina, ktorá narezané výtlky už rovno vyberie, a tým by sme chceli práce urýchliť. Treba uviesť, že sa jedná čisto o výtlky, nie o súvislé povrchy. Stroj, ktorý majú Technické služby je len opravu výtlkov. Ľuďom treba vysvetliť, že je rozdiel napríklad medzi vysúťaženým chodníkom, ktorý robí stroj – finišér a opravou výtlkov realizovanou Technickými službami,“ spresnil Burdiga.

Technické služby sú však na opravy výtlkov patrične vyzbrojené technikou aj materiálom. Museli však počkať na oteplenie. „Od utorka budúceho týždňa už začne asfaltovanie v plnom prúde. Najprv sa bude opravovať Košická a následne od centra sa stroj presunie na perifériu,“ dodal primátor.

Podľa riaditeľa Technických služieb, Mikuláša Gregora je výtlkov po zime v meste veľa. „Vonku sa nedávno oteplilo a stihli sme už opraviť niektoré výtlky na úseku od "ťúk farmy“ po čerpaciu stanicu na Podrákoši," povedal na záver pre náš web Gregor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM