Peter Simon Kultúra

Októbrové podujatia v Rožňave: Kam sa oplatí vybrať?

Nový mesiac prinesie do nášho mesta a okolia množstvo atraktívnych podujatí. Stačí klik a vyberajte.

Ilustračný obrázok k článku Októbrové podujatia v Rožňave: Kam sa oplatí vybrať?
Zdroj: TASR

Živé múzeum VI.

2. – 6. október 2017 od 8:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Živé múzeum VI. – Tradičné remeslo valchárov a súkenníkov na Gemeri. Plstenie a splsťovanie, ktoré bude trvať od 2.10.2017 – 31.10.2017 v Ga­lérii Baníckeho múzea v Rožňave, Námestie baníkov 25. Vstupné: 1€/ 1 kultúrny poukaz. V prípade záujmu je potrebné sa vopred nahlásiť. Kontakt: Gabriella Badin 0907 769 338, badin.gabriella@gmail.com

Kino Apollo

5. – 26. október 2017 od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Digitálne kino Apollo zriadené v Dome tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8, Rožňava) napreduje ďalej. Za obdobie od otvorenia si stihlo získať pravidelných a verných divákov, ktorým ponúklo vo svojom programe viac ako stovku filmov všetkých žánrov. Do tohto roka vstúpilo s ambíciou získať nových priaznivcov prostredníctvom večerných premietaní pre verejnosť. V upravenej programovej štruktúre sa budú premietania konať pravidelne. Program na tento mesiac nájdete TU.

MFK ROŽŇAVA – FK POKROK SEZ KROMPACHY

7. október 2017 od 14:30 hod., futbalový štadión, Rožňava
Futbalisti z nášho mesta už onedlho nastúpia do ďalšieho dôležitého zápasu a zabojujú o zisk cenných bodov. Príďte ich povzbudiť na futbalový štadión v našom meste. V 12. kole 3. ligy Východ budú hostiť súpera z klubu FK Pokrok SEZ Krompachy.

KING OF THE GYPSY DANCE a CIGÁNSKI DIABLI

10. október 2017 od 19:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
Legendárny orchester Cigánski Diabli a svetoznáma rumunská tanečná skupina pod vedením Tottiho Ovidia pripravili pre svojich divákov jedinečnú hudobno-tanečnú show! Okrem nezameniteľnej temperamentnej a virtuóznej hudby Cigánskych Diablov si diváci môžu vychutnať strhujúci rytmus v štýle Gypsy aj v tanečnom prevedení. Líder tanečnej skupiny Totti Ovidiu pôsobil dlhodobo ako sólista v tanečnej skupine Romafest, Teatro dell´Opera di Roma, Opera de Lyon a taktiež v svetoznámom Cirque du Soleil. Celý program prepája očarujúci spev Silvie a Vanessy Šarköziových, plný vášne a temperamentu.

Jesenná výstava

13. október 2017 od 10:00 hod., Kultúrny dom, obec Gemerská Hôrka
Samospráva obce Gemerská Hôrka a Občianske združenie Horkai organizuje jesennú výstavu od 13. do 21. októbra 2017 v Kultúrnom dome v Gemerskej Hôrke.

Temné kecy

19. október 2017 od 19:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
Miluješ sa zabávať tak, že si myslia, že si nesvojprávny? Tak si na správnom mieste. Temné Kecy totiž robia najtemnejší humor na scéne, a to je to, čo chceš podporiť. Vstup od 18 rokov.

MINIMARATÓN 2017

21. október 2017 od 12:00 hod., Radnica, Rožňava
Aj teraz všetci spoločne pomôžu niekomu, kto to potrebuje. Tento rok to bude už druhý mladík, keďže ešte vo februári sa v našom meste pomáhalo Nikolaskovi. Vyzbieraná suma z dobročinnej akcie bude opäť venovaná rodičom zdravotne postihnutého chlapčeka s Westovým syndrómom, nakoľko náklady na liečenie resp. rehabilitáciu sú veľmi nákladné. Podujatie zastupuje Andrea Hlavajová a Tímea Bagačková Zollerová.

PAVOL HAMMEL – NEBESKÁ MUZIKA

27. október 2017 od 18:00 hod., Kostol Štítnik
Občianske združenie Tunel pod Homôlkou, Kibus s.r.o. a obec Štítnik vás pozýva na koncert Pavol Hammel a Nebeská muzika. Atmosféru umocní aj priestor, keďže sa podujatie uskutoční v krásnom kostole Evanjelickej cirkvi v Štítniku. Finančné prostriedky získané z predaja vstupeniek budú použíte na údržbu tunela pod Homôlkou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM