Peter Simon Rôzne

Okolie známej dedinky pri Rožňave ožilo motoristickým ruchom: L Racing testoval na Brdárke

Približne štvorkilometrový úsek pred touto malebnou obcou v srdci Slovenského rudohoria sa zmenil na rýchlostnú skúšku.

Ilustračný obrázok k článku Okolie známej dedinky pri Rožňave ožilo motoristickým ruchom: L Racing testoval na Brdárke
7
Galéria
Zdroj: L racing

Slovenský súťažný tím L Racing bol v piatok, 8. decembra na zimnom testovaní v katastri obce Brdárka. Približne štvorkilometrový úsek pred touto malebnou obcou v srdci Slovenského Rudohoria sa zmenil na rýchlostnú skúšku, ktorá pomohla tímu L Racing vyskúšať na svojich vozidlách nové komponenty a varianty nastavenia. Okrem testovania využili tieto jazdy aj na racetaxi, ktorým sa poďakovali za spoluprácu reklamným partnerom, mechanikom a za podporu fanúšikom.

Ford Fiesta R5 v rukách Vlastimila Majerčáka sa na Brdárke pripravoval aj na ďalšiu súťaž, v ktorej sa predstaví ešte pred koncom roka 2017. Tradičná Szilveszter Rallye na Hungaroringu pri Budapešti sa pôjde od 27. do 29. decembra. Na 19.ročníku odštartuje posádka Vlastimil Majerčák – Michaela Vejačková s ambíciou dobre si zajazdiť, nepoškodiť auto a pokúsiť sa o slušný výsledok.

Okrem Fiesty doviezol L Racing na Brdárku aj Mini John Cooper Works WRC, ktorý riadil šéf tímu Ján Lipták. Jeho syn Peter priviezol z centrály tímu v Krásnohorskom Podhradí Subaru Impreza WRX STi a kvarteto špičkových vozidiel doplnil Marek Špavelko so svojím Mitsubishi Lancer Evo.

„Každý rok sa takto chceme poďakovať našim partnerom a kamarátom,“ povedal Ján Lipták.

Ako doplnil, bez nich by nemohli robiť tento šport, ktorý milujú, na takej úrovni. „Zároveň sa nám podarilo pripraviť sa na ďalšie súťaže a trochu potrénovať po skončení sezóny. Veď tá nová sa začne už čoskoro. Prvý raz sme sa vybrali do Brdárky, kde to dobre poznáme, no nikdy sme tu netestovali. Naša tradične využívaná cesta na Úhornú je totiž uzavretá, hoci nie celkom tak, ako by ste si predstavovali. Som rád, že celé testovanie dopadlo dobre a technika aj ľudia sú v poriadku. Teraz sa už môžeme tešiť a pripravovať na Vianoce,“ dodal Lipták.

Zdroj: autosportfoto.sk

Obrazom: L Racing testoval na Brdárke
7
Galéria
Zdroj: L racing
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM