Peter Simon Kultúra

Od pondelka do piatku to bude v Dome tradičnej kultúry Gemera žiť: Tešte sa na multižánrové podujatie pre vaše ratolesti

Gemerské osvetové stredisko pripravilo na koniec júna celodenné multižánrové podujatia pre deti vo veku od 5 -10 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Od pondelka do piatku to bude v Dome tradičnej kultúry Gemera žiť: Tešte sa na multižánrové podujatie pre vaše ratolesti
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

„Myslíme si, že koniec školského roka, keď sa deti už tešia na prázdniny, je ten správny čas na výlety, návštevy kultúrnych pamiatok a kultúrnych aktivít a tak aj my ponúkame možnosť, aby pedagógovia so svojimi žiakmi využili posledné dni v škole na návštevu nového Domu tradičnej kultúry Gemera,“ hovorí riaditeľka Gemerského osvetového strediska Helena Novotná.

Ako ďalej dodala Novotná, deti vo vynovených priestoroch čakajú aktivity zamerané na poznávanie techník a na zdokonalenie zručností v tradičných remeslách a hudobného folklóru. Môžu navštíviť textilnú dielničku a vyskúšať si paličkovanie, tkanie či háčkovanie, v hrnčiarskej dielničke modelovanie z hliny a v malej školičke gemerského tanca sa naučiť základné prvky tancov z nášho regiónu.

„Všetky činnosti v dielňach sú zaujímavé a vytvoriť sa v nich dajú naozaj nezvyčajné dielka, veď deti sú zručné a majú kreatívne nápady. Ale vo štvrtok 25. júna ruch v dielničkách utíchne, pretože v sále domu tradičnej kultúry sa bude konať workshop Detský svet zvuku s majstrom ľudovej výroby Tiborom Kobličkom, zameraný na rytmicko-melodické využitie tradičných detských hračiek,“ doplňuje informácie Mária Hlaváčová, odborná pracovníčka na úseku hudby.

Podujatie Od pondelka do piatku v Dome tradičnej kultúry Gemera sa koná v termíne 22. – 26. júna 2015 denne v čase od 9. 00 do 15:00, v priestoroch DTK Gemera, Betliarska 8, Rožňava.

Vstupné: 1,– € – prijímajú aj kultúrne poukazy

Návštevníci svoj záujem majú nahlásiť vopred na tel. č. 058/7323650, ponuka je rôznorodá, ale kapacita dielní – aj sály domu tradičnej kultúry – je limitovaná.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM