Peter Simon Rôzne

Od babičky na boľačky zaujala: Študenti sa zapojili a vytvorili parádne kúsky

Banícke múzeum v našom meste pokračuje s výstavami. Nedávno si na svoje prišla široká verejnosť, ktorá sa zaujíma o bylinkárstvo. Mladšie ročníky si zas vyhotovili aj vlastné výrobky.

Ilustračný obrázok k článku Od babičky na boľačky zaujala: Študenti sa zapojili a vytvorili parádne kúsky
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala Gabriella Badin z múzea v našom meste, autorkou a kurátorkou výstavy Od babičky na boľačky je Eva Sitášová. „Spomínanú výstavu prevzalo Banícke múzeum v Rožňave od Východoslovenského múzea v Košiciach a doplnilo ju o vlastné zbierky. V rámci výstavy sa upriamila pozornosť na liečivé rastliny, ľudové liečiteľstvo a bylinkárstvo. Táto téma zároveň vďaka pútavej forme a dôsledne spracovanej tematike prilákala do galérie návštevníkov rôznych vekových skupín,“ spresnila Badin.

Zaujímavú tému liečivých rastlín sa pracovníkom múzea v našom meste podarilo priblížiť aj organizovaným skupinám návštevníkov. Zamestnanci im pripravili rozmanité múzejno-pedagogické aktivity. „Vekovo najmladší účastníci, žiaci základných škôl, si mohli po prehliadke výstavy prehĺbiť svoje znalosti o bylinkách vyplnením pracovných listov, spoznávaním liečivých rastlín podľa vôní, ako aj navrhovaním a vyhotovením koláží z papiera. Stredoškolská mládež po dôkladnom preštudovaní výstavy mala možnosť samostatne si navrhnúť a vyhotoviť vlastnú hlinenú šálku na bylinkový čaj,“ dodáva pracovníčka múzea.

Ergo terapiu spojenú s posedením pri bylinkovom čaji absolvovali v Galérii aj klienti psychiatrického oddelenia z Rožňavy, ako aj členovia miestnej pobočky Slovenského zväzu Červeného kríža.

Foto: Banícke múzeum Rožňava

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM