Peter Simon Správy

Ocenenie osobností Košického kraja aj pre Rožňavčanov: Komu sa ušlo tejto pocty?

Na Slávnostnom zhromaždení predstaviteľov a zástupcov KSK v Štátnom divadle v Košiciach odovzdal predseda Košického samosprávneho kraja Zdenko Trebuľa najvyššie ocenenia regionálnej samosprávy.

Ilustračný obrázok k článku Ocenenie osobností Košického kraja aj pre Rožňavčanov: Komu sa ušlo tejto pocty?
Zdroj: TASR

Slávnostná udalosť sa uskutočnila v piatok 25. novembra 2016 v Štátnom divadle v Košiciach. Cenu KSK si prevzali štyria jednotlivci a jeden kolektív a Cenu predsedu a Plaketu predsedu trinásti jednotlivci a šesť kolektívov.

Ako informovala hovorkyňa KSK, Zuzana Bobríková, verejné ocenenie Cena Košického samosprávneho kraja sa udeľuje podľa Zásad a postupu pre udeľovanie verejných ocenení KSK jedenkrát ročne osobnostiam, kolektívom alebo právnickým osobám za osobitný prínos pre rozvoj KSK, za činy statočnosti, ľudskosti a hrdinstva, za vynikajúce tvorivé činy a výsledky dosiahnuté v humanitárnej, cirkevnej, kultúrnej a umeleckej, publicistickej, verejnoprospešnej, podnikateľskej, technickej a športovej činnosti. „Ocenené kolektívy a osobnosti vybrala a odporúčala zastupiteľstvu komisia na udelenie verejného ocenenia zložená z predsedov komisií zastupiteľstva a predsedov poslaneckých klubov,“ spresnila Bobríková.

Ocenení boli aj Rožňavčania. PIng. Norbert Lacko – protifašistický bojovník a Hedviga Támárová – knihovníčka Gemerskej knižnice P. Dobšinského.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM