Peter Simon Rôzne

Obrazom: Žiaci si zasúťažili priamo na Silickej planine

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, Štátna ochrana prírody SR, Správa Národného parku Slovenský kras Brzotín a Mesto Rožňava zorganizovali 11. ročník prírodovednej súťaže družstiev pre žiakov ZŠ Za krásami Slovenského krasu.

Ilustračný obrázok k článku Obrazom: Žiaci si zasúťažili priamo na Silickej planine
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala Darina Nogeová z Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, do sútaže sa zapojili žiaci II. stupňa ZŠ z mesta a okresu Rožňava a to ZŠ Zlatá, Rožňava, ZŠ Brzotín, ZŠ Krásnohorské Podhradie, ZŠ Nižná Slaná a ZŠ P. E. Dobšinského v Slavošovciach. Každá škola na súťaž vyslala jedno družstvo pozostávajúce zo štyroch členov. „Zraz, prezentácia a privítanie účastníkov sa uskutočnil v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave. Záverečné vyhodnotenie sa zrealizovalo v prírode na Silickej planine,“ uviedla Nogeová.

Súťaž vyhodnocovali zástupcovia Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave. Iveta Kyselová riaditeľka knižnice a Ján Kilík riaditeľ Správy Národného parku Slovenský kras odovzdali víťazom súťaže diplomy a ceny.

Putovný kameň pre víťazné družstvo, minerály pre tri víťazné družstvá do školských zbierok a ďalšie vecné ceny venovali Štátna ochrana prírody SR, Správa Národného parku Slovenský kras Brzotín a Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave. „Počasie nám mimoriadne prialo, súťažiaci si mohli overiť svoje vedomosti a získať nové informácie priamo v teréne a popri tom obdivovať krásy prírody,“ dodala na záver Darina Nogeová z Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave.

Konečné umiestnenie v súťaži

  • 1. miesto: ZŠ P. E. Dobšinského Slavošovce
  • 2. miesto: ZŠ Krásnohorské Podhradie
  • 3. miesto: ZŠ Brzotín
  • 4. miesto: ZŠ Zlatá, Rožňava
  • 5. miesto: ZŠ Nižná Slaná

Pozrite si fotky z 11. ročníka prírodovednej súťaže družstiev žiakov ZŠ.

Foto: Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Za krásami Slovenského krasu
27
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM