Peter Simon Rôzne

OBRAZOM: Stretnutie veteránov v Rožňave. Aha, aké kúsky sa premávali po Gemeri

Cieľom podujatia bolo spojiť priateľov historických vozidiel a oboznámiť ich s prírodným a kultúrnym bohatstvom rožňavského okresu a blízkeho okolia. Pozrite si foto a video ;)

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Stretnutie veteránov v Rožňave. Aha, aké kúsky sa premávali po Gemeri
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 9. mája opäť prebehlo Rožňave obľúbené Stretnutie veteránov a motoriek. Nejde pritom o klasický zraz a prehliadku vozidiel. Zaujímavosťou podujatia bola prehliadka okolia, určená pre majiteľov. Samozrejme pri jazde našim okresom sa nostalgický pohľad na krásne, staré vozidlá naskytla nejednému občanovi Gemera.

Podujatie začalo hneď ráno pred hotelom Gemer (Šport) odkiaľ sa vozidlá vybrali na zaujímavé miesta, ktoré ponúka náš región. O tom, že tieto autá a motorky sú plne funkčné, svedčí aj fakt, že v okrese za deň a v bežnej premávke najazdili viac ako sto kilometrov.

Počas podujatia si tak majitelia historických kúskov prezreli Ochtinskú aragonitovú jaskyňu, kostol v Štítniku. Na obed sa zastavili aj v Dobšinej. Ďalej bola naplánovaná prehliadka obecného múzea vo Vlachove a prehliadka baníckeho múzea v Nižnej Slanej. Následne sa vozidlá zoskupili opäť na svojom štartovacom mieste pred hotelom a tu si ich mohli prezrieť aj Rožňavčania. V nedeľu nechýbala prezentácia projektu Prvej Slovenskej družice v priestoroch hvezdárne v Rožňave a prehliadka banského náučného chodníka a kresanice v obci Čučma.

Čítajte tiež: Obrazom: Počas osláv 70. výročia víťazstva nad fašizmom aj výstava zbraní a vozidiel

Pozrite si foto a video z akcie v našej galérii. Želáme príjemné sledovanie.

Veterán zraz Rožňava 2015
1
Galéria
Veterán zraz Rožňava
28
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM