Kultúra

OBRAZOM: Starfest opäť splnil očakávania! Takto sa degustoval najobľúbenejší slovenský nápoj

Už tradične posledný májový týždeň patril podujatiu, v ktorom sa najviac skloňuje slovo pivo. Starfest, ktorý už po ôsmykrát organizuje rožňavský pivovar Kaltenecker, opäť prilákal veľké množstvo malých pivovarov a ešte väčšie množstvo návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Starfest opäť splnil očakávania! Takto sa degustoval najobľúbenejší slovenský nápoj
Foto: Boris Silný / Zdroj: Dnes24.sk

Festival začal v piatok zahájením degustačnej súťaže SLOVAK HOMEBREWING STAR o najlepšie pivá v rôznych kategóriách. V priebehu dňa si mali možnosť návštevníci pozrieť výrobné procesy a priestory pivovaru. Počas dňa a večera hrala živá hudba Veslári i Betliarske vidly. Večer sa už tradične vyhlasovali a odovzdávali diplomy v degustačnej súťaži.

„Som veľmi rád, že sa tu opäť zišlo približne 200 druhov pív a varičov nielen zo Slovenska, ale aj Európy. Pre návštevníkov sme pripravili deň otvorených dverí našej spoločnosti, ale aj mnoho sprievodných a kultúrnych programov,“ povedal pre portál Rožňava 24 šéf pivovaru Ladislav Kovács.

Sobota začala slnečným dňom a okrem zopár mračien sa nerozpršalo, čo prilákalo ešte viac návštevníkov ako v piatok. Celý areál bol naplnený a všade sa konzumovalo len pivo a skvelé pečené klobásky. O zábavu počas dňa sa postarala skupina The Roads a Renaissance. Vo večerných hodinách vystúpila maďarská legenda Balázs Fecó a noc pokračovala v podobe rockovej zábavy so skupinou Sexit.

Pozrite si našu reportáž, v ktorej nájdete vyjadrenia návštevníkov, ale aj viac informácií o podujatí.

Zdroj: Peter Simon

OBRAZOM: Takto sa degustoval najobľúbenejší slovenský nápoj
1
Galéria
OBRAZOM: Takto sa degustoval najobľúbenejší slovenský nápoj
25
Galéria
Foto: Boris Silný / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM