Peter Simon Kultúra

OBRAZOM: Rožňavský súbor Dubina predviedol v Poľsku folklórny hip hop!

Členovia Folklórneho súboru Dubina z Rožňavy sa uplynulý týždeň predstavili v Poľsku, kde prezentovali naše zvyky. A nielen to! Prítomnú mládež dozaista potešil aj folklórny hip hop. Pozrite si ich výlet na fotkách.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Rožňavský súbor Dubina predviedol v Poľsku folklórny hip hop!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informoval vedúci FS Dubina Ivan Nemčok, jednalo sa o mládežnícku kultúrnu výmenu troch krajín a to Poľska, Maďarska a Slovenska v prímorskom letovisku Mrzezyno pri Baltskom mori. Osem tanečných párov z každého zúčastneného súboru vytvorilo počas spoločných tréningov dve choreografie. „V jednej si spolu zatancovali na ľudové motívy zúčastnených krajín a druhou choreografiou bol spoločný tanec v štýle HIP-HOP, ktorý bol vítanou zmenou aj pre folklórne zameranú mládež. Tieto choreografie boli s úspechom zatancované na piatkovom folklórnom festivale mládežníckych súborov, v prístave tohto krásneho letoviska,“ zdôraznil Nemčok.

Neoddeliteľnou súčasťou bol aj spoločenský večer, kde účastníci projektu odprezentovali svoje krajiny a mestá, z ktorých prišli. Rožňava popri kráse gemerského folklóru zaujala aj svojimi kultúrnymi pamiatkami a prírodnými krásami svojho okolia.

Pozrite si v našej galérii fotky z ich výletu v Poľsku ;)

Foto: Nemčok

Dubina úspešne reprezentovala v Poľsku
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM