Peter Simon Rôzne

OBRAZOM: Rodičovská akadémia na základnej škole akademika Jura Hronca v Rožňave

Základná škola akad. J. Hronca v Rožňave tradične každý rok usporadúva Rodičovskú akadémiu v priestoroch OKC v Rožňave. Je to krásne kultúrne podujatie, na ktorom majú možnosť všetci žiaci ukázať svojim rodičom, spolužiakom a známym svoj talent alebo šikovnosť. Pozrite si fotky z podujatia :)

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Rodičovská akadémia na základnej škole akademika Jura Hronca v Rožňave
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Toto podujatie je prezentáciou celoročnej práce s deťmi, ktorú majú možnosť ukázať rodičovskej verejnosti. V jednotlivých číslách žiaci 1. a 2. stupňa prezentovali folklórne tance, spev, moderné a spoločenské tance, scénky, hru na hudobných nástrojoch a svoju vlastnú umeleckú tvorbu.

Podujatie otvorila zástupkyňa školy Adriena Koreňová, ktorá zaželala prítomným pekný kultúrny zážitok. Počas niekoľkých hodín tak dosky divadla Actores v Rožňave patrili mladým žiakom. Ich výkony publikum hodnotilo búrlivým potleskom.

V závere kultúrneho programu riaditeľ školy Ján Džubák odovzdával vecné ceny žiakom, ktorým na základe návrhov pedagogickej rady udelil riaditeľ školy titul najlepší žiak a najlepší športovec školy v školskom roku. Podľa zváženia môže riaditeľ školy udeliť i Cenu riaditeľa školy. Kritériom udelenia týchto ocenení bol počet najcennejších umiestnení vo vedomostných, umeleckých a športových súťažiach na úrovni okresu, kraja alebo celoštátneho kola. V nie poslednom rade aj celkový prospech, správanie sa žiaka a u športovcov aj cit pre hru fair play.

V galérii nájdete fotky z tohtoročnej akadémie žiakov z Juhu!

Rodičovská akadémia ZŠ akad. Jura Hronca 2015
35
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM