Peter Simon Kultúra

OBRAZOM: Remeselníci sa v Krásnohorskej Dlhej Lúke postarali o zážitok pre deti i dospelých

V Krásnohorskej Dlhej Lúke sa cez víkend zišli desiatky remeselníkov. Okrem domácich z Gemera nechýbali ani zruční z Maďarska. Núdza o zábavu nebola počas celého dňa. Pozrite si fotky!

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Remeselníci sa v Krásnohorskej Dlhej Lúke postarali o zážitok pre deti i dospelých
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Množstvo majstrov pokope sa každý deň nevidí. V Krásnohorskej Dlhej Lúke sa stretli však aj s folkloristami a zaujímavý deň bol dozaista zaručený. Prijemný deň spestrilo aj slnečné počasie.

Na ôsmom Gemerskom remeselníckom jarmoku zhotovovali majstri svoje výrobky aj pred očami návštevníkov. Malí aj veľkí sa zastavovali pri stánkoch šperkárov, kožiarov, hrnčiarov, ale aj tkáčok, či drevorezbárov. Na vlastné oči mohli vidieť aj výrobu dreveného suda. Pestrý program otvoril organizátor Juraj Nagy, ktorý sa stovkám pritomným prihovoril a zaželal krásne prežitý deň.

Na podujatí nechýbala zaujímavá výstava zvierat, chutný guláš a iné dobroty.

Na javisku sa postupne prezentoval majster v ľudovom rozprávaní, majster citary, ktorý zahral gemerskú ľudovú hudbu. Nechýbali ani folklórne tanečné súbory, spevácke súbory z celého okresu. Vo večerných hodinách vystúpila rocková skupina a losovala sa aj tombola. Program zavŕšilo vystúpenie skupiny Dobroda.

Pozrite si fotky v našej galérii!

Ďalšie foto nájdete TU!

Obrazom: Remeselníci predvedli svoje umenie v Krásnohorskej Dlhej Lúke na tradič
40
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM