Peter Simon Správy

Obrazom: Pietnym aktom si pripomenuli Rožňavčania 71. výročie Slovenského národného povstania

Rožňavčania si pri pamätníku partizána Tótha v našom meste pripomenuli 71. výročie Slovenského národného povstania.

Ilustračný obrázok k článku Obrazom: Pietnym aktom si pripomenuli Rožňavčania 71. výročie Slovenského národného povstania
Zdroj: Dnes24.sk

Pietny akt kladenia vencov a kytíc pri príležitosti 71. výročia Slovenského národného povstania sa uskutočnil 28. augusta 2015 pri pamätníku partizána Tótha na Hviezdoslavovej ulici v Rožňave.

Spomienka na túto významnú historickú udalosť sa konala pod záštitou mesta Rožňava, Oblastného výboru Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Rožňava, Základnej organizácie partizána Tótha SZBP a vojenského útvaru mesta Rožňava.

Okrem oficiálnych hostí sa pietneho aktu zúčastnili aj žijúci pamätníci SNP, medzi ktorými vitálna dôchodkyňa predniesla na úvod emotívnu báseň. Predseda Základnej organizácie SZBP v Rožňave, Ing. Norbert Lacko vo svojom príhovore opísal nezmyselnosť a krutosť revolučných dní a primátor Rožňavy Pavol Burdiga zdôraznil, že Slovenské národné povstanie dokázalo zmobilizovať desaťtisíce ľudí rôznych národov, ktorí boli presvedčení o správnosti svojho konania a vedení túžbou po slobode a spravodlivosti. „Slovenským národným povstaním sme sa jednoznačne vyjadrili, na ktorej strane stojíme. Nezostali sme sa nečinne prizerať, ale zmobilizovali sme svoje sily a bojovali,“ doplnil vo svojej reči Burdiga.

Foto: Mesto Rožňava

Pietny akt kladenia vencov a kytíc pri príležitosti 71. výročia Slovenského náro
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM