Od Vás

OBRAZOM: Lyžiarsky výcvik žiakov základnej školy Reformovanej kresťanskej cirkvi

Žiaci 7. a 8. ročníka ZŠ Reformovanej kresťanskej cirkvi v Rožňave s vyuč. jazykom maďarským absolvovali prvý februárový týždeň (03. 02. – 08. 02. 2014) lyžiarsky výcvik v lyžiarskom stredisku Ski-centrum Mraznica Hnilčík, kde aj boli ubytovaní.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Lyžiarsky výcvik žiakov základnej školy Reformovanej kresťanskej cirkvi
Foto: Radka Deckerová

Kurzu sa zúčastnilo 20 žiakov siedmeho a ôsmeho ročníka a 14 žiakov zo ZŠ Miskolc – Diósgyőr a 4 pedagógovia.

Žiaci plnili počas dňa nie len výcvikový plán, ale aj denný režim. Strava v danom zariadení bola výborná. Deti začínali raňajkami o 8:00, obedom o 12:00 a večerou o 17:30. Budíček sa konal o 7:00 hod. Od 9:00 do 12:00 mali deti za úlohu lyžovať a zdokonaľovať sa na lyžiarskom svahu. Druhý nástup na svah bol od 14:00 do 15:30, prvý deň do 16:30.

Okrem lyžovačky aj kúpanie v jacuzzi

Na začiatku kurzu boli 2 lyžiarske skupiny a 2 nelyžiarske skupiny. Žiaci sa zdokonaľovali v lyžiarskych technikách a predposledný deň kurzu absolvovali aj lyžiarske preteky. Lyžiarsky kurz sa uskutočnil na výbornú, lebo všetci žiaci sa naučili lyžovať a zlyžovali aj veľký svah. Tento kurz bol uskutočnený na odbornej úrovni a splnil všetky ciele, ktoré si vo svojich zámeroch vytýčil. Lyžiarskemu výcviku prialo aj počasie, na šikovných lyžiarov sa slnko celý čas usmievalo.

Počas výcviku bola medzi žiakmi vynikajúca atmosféra s mnohými zážitkami a novými skúsenosťami. Okrem výbornej lyžovačky si žiaci každý deň užili aj rôzne súťaže v skupinách, jazdenie na koni, kúpanie v jacuzzi, atď.

Všetkým žiakom patrí veľká pochvala za snahu a pokrok v zdolávaní lyžiarskych zjazdoviek.

Zdroj: Gabriela Gyenesová

Lyžiarsky výcvik žiakov základnej školy Reformovanej kresťanskej cirkvi
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM