Rôzne

Námestie baníkov dnes žilo: Takéto pekné kúsky sa tu dali kúpiť

Námestie baníkov v Rožňave sa dnes vrátilo o pár desiatok rokov dozadu. Konala sa tu burza starožitností a niektoré kúsky boli naozaj zaujímavé.

Ilustračný obrázok k článku Námestie baníkov dnes žilo: Takéto pekné kúsky sa tu dali kúpiť
Zdroj: Dnes24.sk

Už od ranných hodín sa do Rožňavy zbiehali predajcovia z celého okolia. Videli sme predajcov z Lučenca, Maďarska, ale aj od Košíc. Každý priniesol zaujímavé exponáty či už z oblasti baníctva, alebo výtvarného umenia. Samozrejme nesmeli chýbať staré mince, vojenské prilby či odznaky. Toto všetko mali možnosť Rožňavčania kúpiť na dnešnej akcii.

Ako to celé vzniklo

Na otázku, ako vznikla myšlienka zorganizovať takúto burzu sme sa priamo opýtali primátora mesta Rožňava „Prečo to neskúsiť aj u nás. Veď tieto burzy sú aj v Prešove, Budimíre, Dlhej Lúke a inde, a majú veľký úspech. Preto sa pokúšame túto akciu doniesť aj do nášho mesta. Uvidíme, ako to ľudia príjmu. Po dnešku, ako som sa pýtal, tak sa im to páči. Keď sa tam človek prejde, každý si nájde nejakú maličkosť, ktorá ho poteší,“ povedal primátor mesta Pavol Burdiga.

Každý si niečo našiel

Na námestí sa schádzali obyvatelia mesta, ale aj tí, ktorý len cez námestie prechádzali, každého niečo zaujalo, či už mladšiu, alebo staršiu generáciu občanov.

" Tak ja si z tejto akcie odnášam tieto dve zaujímavé sošky. Páčia sa mi a za tie peniaze sa to oplatí. Dám si ich do vitríny v obývačke," prezradila pani Mária.

" Mám veľký vzťah k vojenským veciam, keďže aj nejaké maličkosti zbieram, tak som si dnes vybral jednu z tých prilieb. Som rád, že sa v našom meste takáto udalosť organizovala, aspoň nemusím ísť do Košíc," povedal spokojný zberateľ Jozef.

Autor: Peter Simon

Obrazom: Burza starožitností v Rožňave
23
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM