Peter Simon Rôzne

Obchodná akadémia s nevídaným úspechom: Študenti bodovali v medzinárodnej konkurencii

Cvičná firma je zariadená ako reálna firma a má základné oddelenia bežného reálneho podniku, napríklad aj obchodné oddelenie, oddelenie pre marketing a ďalšie. Ide o simuláciu činností oddelení v skutočnej firme, kde majú žiaci možnosť zdokonalovať sa vo svojom odbore. Rožňavská obchodná bodovala!

Ilustračný obrázok k článku Obchodná akadémia s nevídaným úspechom: Študenti bodovali v medzinárodnej konkurencii
Zdroj: Dnes24.sk

Zaujímavá udalosť sa uskutočnila v spoločenskom pavilóne v Košiciach sa v dňoch 21. – 22. októbra 2015 konal 13. Medzinárodný veľtrh cvičných firiem krajín V4, na ktorom svoje nevšedné nápady vystavovalo a prezentovalo až 21 cvičných firiem z Poľska, Českej republiky a zo Slovenska.

Veľtrhu sa z Rožňavy a konkrétnejšie z Obchodnej akadémie v našom meste zúčastnila cvičná firma pod názvom Rio Dolce.

Zamestnanci cvičnej firmy pripravili na veľtrh množstvo propagačných prospektov v slovenskom a v anglickom jazyku. Nechýbal ani katalóg produktov cvičnej firmy, kde pridali aj ruštinu a nemčinu. Vytvorili výstavný stánok, v ktorom nielen prezentovali svoj predmet podnikania, ale riešili aj konkrétne obchodné prípady, uzatvárali aj obchodné vzťahy a kontakty. Kinga Fehérová a Samo Blaško v slovensko-anglickom dialógu zaujímavo odprezentovali elektronickú prezentáciu o cvičnej firme a o predmete podnikania.

Po vyhodnocovaní však prišlo prekvapenie. Obchoďáci z Rožňavy si odniesli z Medzinárodného veľtrhu aj krásne umiestnenia. Konkrétnejšie 1. miesto v súťaži o cenu Najlepšia elektronická prezentácia 3. miesto v súťaži o cenu Najlepšia cvičná firma.

Zaujímavé fotky z Medzinárodného veľtrhu v Košiciach nájdete v našej galérii!

Foto: OARV

Obrazom: Úspešný 13. Medzinárodný veľtrh cvičných firiem krajín V4 v KE
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM