Peter Simon Kultúra

Núdza o podujatia v Rožňave a okolí určite nebude: Urobte si program na víkend s našou ponukou

Ak ešte neviete, ako strávite nadchádzajúce voľné dni, máme pre vás hneď niekoľko tipov. Nazrite do prehľadu akcií v Rožňave a okolí, ktoré stoja za návštevu!

Ilustračný obrázok k článku Núdza o podujatia v Rožňave a okolí určite nebude: Urobte si program na víkend s našou ponukou
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

MINI SKIRT párty v TIMES CLUBE

5. august 2016 od 20:00 hod., Times club, Rožňava
Letná akcia spojená s vynikajúcou hudbou od dvojice DJ PEET a mladého talentu REXOR (RA). Všetky slečny a dámy v minisukni majú od nás alko MOJITO úplne zadarmo. Novinka FINLANDIA KOKOS v našej ponuke a k tomu zaujímavé letné darčeky. Zaži aj tento víkend nezabudnuteľnú párty v spoločnosti krásnych žien a kvalitnej párty v TIMES.

7. ročník súťaže o putovný pohár starostu obce Plešivec

6. august 2016 od 9:30 hod., Futbalové ihrisko Plešivec
Súťaž je poistená. ŠTARTOVNÉ- 20€ pre družstvo so stravou. Čas na prípravu sú 4 minúty od uvoľnenia základne predošlým tímom. Prilby, opasky povinné. Jednotná odev súťažiacich, dlhé nohavice, blúza, tričko. Súťaží sa v kategóriách muži a ženy, do a nad 1500 ccm, kde sa družstvo môže prihlásiť iba v jednej kategórii. Súťaží sa na 2 pokusy.

XI. Krásnohorské hradné hry

6. august 2016 od 10:00 hod., Areál pod hradom, Krásnohorské Podhradie
Vážení a milí priatelia. Dovoľte nám v mene OZ Tri Ruže a v mene skupín historického šermu Rytieri Vir Fortis a Kolovrat, vás pozvať na v poradí jedenáste Krásnohorské hradné hry. Tento rok znovu môžete očakávať bohatý a pestrý program. Tradične nebude chýbať hromadná bitka, koncerty historických hudobných skupín či tanečné vystúpenia a nebude chýbať ani dobýjanie Slamburgu či obľúbená bácatková vojna. Vo večerných hodinách bude pripravená ohňová show.

4. ročník súťaže vo Varení guláša

6. august 2016 od 12:00 hod., Pohostinstvo LAMO, Kružná
Neďaleko nášho mesta sa uskutoční zaujímavá súťaž vo varení guláša. Pred pohostinstvom v obci Kružná si môžete zmerať sily s inými družstvami a dokázať tak, že ten váš guláš je najlepší široko ďaleko. Ak sa však rozhodnete podujatie navštíviť len tak v „civile“ tak si môžete pochutnať na spomínaných gulášoch, zemiakových plackách, či iných fajnotách. Samozrejme si organizátor pripravil aj bohatý výber osvieženia vo forme drinkov a alko, nealko nápojov. Ako bonus je vystúpenie živej kapely, takže o príjemný deň v Kružnej určite núdza nebude.

Večera po Mexicky na Strelnici

6. august 2016 od 17:00 hod., Park Strelnica, Rožňava
Už tento víkend v parku na Strelnici je pripravená pre návštevníkov mexická chuťovečka. Samozrejme fajné pivko a príjemné posedenie chýbať nebude.

Večerné prehliadky kaštieľa Betliar

6. august 2016 od 19:30 hod., Kaštieľ Betliar
Múzeum v Betliari ponúka počas letnej sezóny návštevníkom večerné prehliadky kaštieľa. Tie sa v minulosti konali len sporadicky. Zaujímavosťou prehliadok je, že sprievodcovia sú oblečení v dobových kostýmoch. Návštevníci budú môcť nahliadnuť do jednotlivých priestorov kaštieľa.

Bábkové divadlo nielen pre deti

7. august 2016 od 9:30 hod., Kaštieľ Betliar
V nedeľu 7. augusta si môžu návštevníci pozrieť expozície kaštieľa zdarma, bez časového obmedzenia od 9:30 do 17:30 hod. Už od 11:00 do 15:00 hod. je tvorivá dielňa otvorená pre najmenších návštevníkov, kde si môžu vyhotoviť barokový klobúk, škrabošku či zápisník. O 15:00 hod. sa začne predstavenie bábkového divadla Babadlo z Prešova, ktoré sa pripravilo v rámci sprievodných programov výstavy Žofia – Pani Krásnej Hôrky

Rožňavské kultúrne leto 2016

7. august 2016 od 16:00 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Programom rožňavského kultúrneho leta chce mesto pritiahnuť obyvateľov Rožňavy, aby viac trávili čas spoločne na čerstvom vzduchu pri mixe kultúrnych podujatí, aby zrekonštruovaná časť námestia aj s pódiom bola využívaná v prospech verejnosti. Už 7. augusta 2016 od 16:00 hod. si môžete vychutnať podujatie pod názvom Popoludnie s Meduškou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM