Peter Simon Kultúra

Nový týždeň v Rožňave má čo ponúknuť: Tešte sa na mikulášske akcie a nielen to!

Nesedieť kdesi v byte či v dome, ale vyraziť si von, to dokáže neraz príjemne človeka osviežiť a dodať mu nových síl. A v Rožňave tak môžete učiniť aj v priebehu tohto týždňa. Pozrite, aj toto sa u nás chystá...

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň v Rožňave má čo ponúknuť: Tešte sa na mikulášske akcie a nielen to!
Foto: Jana Bujňáková / Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné tvorivé dielne

1. – 11. december 2015 od 10:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava Podujatie je pripravené pre žiakov základných škôl v našom meste. Pracovníci múzea si tentoraz pripravili zaujímavé Vianočné tvorivé dielne, kde si každý bude môcť vyskúšať prípravu Vianočných ozdôb a pozdravov podľa vlastného výberu. Vstupné na podujatie je jedno euro.

Kino Apollo

3. december 2015 od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava Príďte si vychutnať slovenský film natočený podľa rozprávky. Sedem zhavranelých bratov. Sedem nezbedných synov vyprovokuje svojím správaním matku k vyrieknutiu kliatby, ktorú vzápätí oľutuje. Bratom už môže pomôcť len ich najmladšia sestra. Obetavým činom, ktorý by havranom prinavrátil ľudskú podobu.

Mikulášske akcie v Rožňave

5. december od 16:30 hod., Námestie baníkov, Rožňava Mikuláš neobíde Rožňavu ani tento rok. Tešiť sa môžu deti v škôlkach i ľudia na námestí. Mikuláša, slávnostné rozsvietenie Vianočného stromčeka, či prekvapenie alebo krst hymny a ohňostroj si môžete vychutnať už v sobotu na Námestí baníkov v našom meste.

Čo ukrýva kaštieľ

6. december 2015 od 15:00 hod., Kaštieľ Betliar Vôbec prvá výstava v betliarskom múzeu mimo hlavnej sezóny je vynikajúcou príležitosťou pre návštevníkov vidieť aj to, na čo počas klasických prehliadok nie je priestor. 6. decembra 2015 sa uskutoční v priestoroch kaštieľa kurátorský výklad k výstave, ktorý povedie riaditeľ múzea Július Barczi.

Mikulášske športové popoludnie

6. december 2015 od 14:00 hod., športová hala v Rožňave V Rožňave sa uskutoční skvelá rodinná akcia. Mikulášske rodinné športové popoludnie sa uskutoční v spolupráci s Auto šport klubom Rožňava.

Kino Apollo

6. decembra 2015 od 16:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava Paddington nie je len tak obyčajný medvedík. Pochádza z nejtemnějšieho Peru, nosí červený klobúčik a viac než čokoľvek iného miluje sendviče. Keď zemetrasenie zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby tu našiel novú rodinu. Sám a opustený na paddingtonskej stanici pomaly zisťuje, že život vo veľkomeste nie je úplne taký, ako si ho predstavoval. Našťastie ale stretne rodinu Brownovych, ktorá sa ho ujme aj napriek kategorickému nesúhlasu otecka Browna – typického, usporiadaného a trochu aj nudného Brita. Kde sa medvedík objaví, začnú sa diať neuveriteľné veci.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM