Peter Simon Kultúra

Nový týždeň láka von: Kam sa vybrať v Rožňave a okolí?

Ďalší týždeň začal odsýpať a na pamäti treba mať nielen povinnosti, ale aj relax. Vyberte si to svoje...

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň láka von: Kam sa vybrať v Rožňave a okolí?
Zdroj: TASR

Historická Rožňava na fotografiách

6. – 10. marec 2017 od 8:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Banícke múzeum v Rožňave v spolupráci s Klubom priateľov starej Rožňavy a Občianskym združením Pre partnerské mestá Rožňavy si pre obyvateľov pripravili naozaj zaujímavú lahôdku. Výstava vznikla na základe iniciatívy nadšencov historickej Rožňavy za aktívnej pomoci Gábora Bogdána, člena Klubu priateľov starej Rožňavy s využitím niekoľkoročnej zberateľskej a vyhľadávacej činnosti nadšencov klubu. Autori výstavy zámerne volili termín jej otvorenia tak, aby si pripomenuli výročie prvej písomnej zmienky o Rožňave z 3. februára 1291. Výstava bude prístupná v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave do 12. apríla 2017 v utorok až piatok denne od 8:00 – 12:00 a 13:00 – 16:00 hod.

Hrady Gemera a Malohontu

6. – 10. marec 2017 od 8:00 do 12:00 a 13:00 do16:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Výstavu pod názvom „Hrady v Gemeri – Malohonte“ budú môcť návštevníci vzhliadnuť v termíne od 2. februára 2017 do 23. marca 2017 v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave na Námestí baníkov 25. Archeologický výskum bol vykonaný len na niektorých hradoch, aj to zvyčajne len vo forme jedno až dvojsezónneho zisťovacieho výskumu. Z tohto dôvodu sú naše znalosti o hradoch v Gemeri – Malohonte obmedzené a neúplné. Aj napriek tomu sprístupnená výstava sumarizuje doterajšie výsledky archeologického a historického bádania o hradoch v Gemeri – Malohonte, predstavuje pôdorys hradov s predpokladaným rozsahom hradného areálu, oboznamuje návštevníka s eventuálnymi historickými fotografiami a pohľadnicami, ale aj so súčasným stavom hradu.

Narodil sa bojovník

6. – 10. marec 2017 v čase výpožičných hodín, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave
Výstava „Narodil sa bojovník!“, je určená širokej verejnosti a budúcim rodičom, aby nepodceňovali zdravotné problémy v tehotenstve a v prípade potreby vyhľadali včas lekársku pomoc.

Jarné prázdniny v GOS-ke

6. – 10. marec 2017 od 13:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Počas jarných prázdnin v termíne od 6. do 10. marca 2017 denne v čase od 13:00 do 15:00 ponúkajú všetkým záujemcom o tradičné remeslo možnosť vyskúšať nasledovné techniky. V textilnej dielni budeme od pondelka do piatku vyrábať čelenky, náramky, tanisterky (tkaná taška v ľudovom prostredí), brošne, gobelíny. V hrnčiarskej dielni si tiež každý deň môžete vyrobiť čosi iné: misu, tienidlo, slniečko, jarnú vílu, šperkovnicu. Zúčastniť sa môže každý, koho táto ponuka zaujme.

Zachovanie dávnych remesiel

6. – 10. marec 2017 od 8:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Výstava o zachovaní dávnych remesiel v krajinách Vyšehradskej štvorky.

Historická Rožňava na fotografiách – PREDNÁŠKY

7. a 9. marec 2017 od 16:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Banícke múzeum v Rožňave však nič nenechalo na náhodu. Inštitúcie spojili hlavy a vytvorili ďalší program. V ňom sa uskutoční niekoľko prednášok. Spomedzi všetkých vás určite zaujme rozprávanie Edity Kušnierovej o zákutiach nášho mesta, či história športu v Rožňave. Vstup pre širokú verejnosť je zadarmo. 7. marec 2017 od 16:00 hod. – Ferenc Ambrus: Holokaust a Rožňava /prednáška v maď. jaz./ a 9. marec 2017 od 16:00 hod. – Silvia Lörinčíková: Sochu Františke! Historické súvislosti súsošia.

MDŽ V REŠTAURÁCII CONTESA

8. marec 2017 od 18:00 hod., Reštaurácia Contesa, Krásnohorské Podhradie
Milé žienky, máte sviatok. Príďťe si posedieť s kamoškami, kolegyňkami, mamkami, sestrami, priateľkami do reštaurácie Contesa v Krásnohorskom Podhradí. O zábavu je už postarané. Tešia sa a vás majitelia a aj príjemný personál. Do hudby zahrá DuoBand KRH.

Kino Apollo

9. marec od 16:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Kung Fu Panda 3 – Animovaný / Akčný / Dobrodružný / Komédia / Rodinný. USA / Čína 2016 94 min MP 2 eurá. Réžia: Jennifer Yuh, Alessandro Carloni.Divácky úspešné pokračovanie príbehu kung-fu bojovníka pandy Po prináša prekonávanie prekážok aj samého seba s veľkou dávkou humoru.

Spevácke domy na Gemeri – Piesne z Abova

10. marec 2017 od 18:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Po úspešných troch stretnutiach folkloristov a lektorov si Gemerské osvetové stredisko v Rožňave tohto roku pozvalo ďalšieho hosťa, ktorý je známy na celom Slovensku svojím hlasovým fondom a vyniká v samotnom speváckom prejave. Podujatie sa uskutoční 10. marca od 18:00 hod. v Dome tradičnej kultúry Gemera. Bývalá vedúca speváckej zložky Folklórneho súboru Železiar, speváčka Muziky Milana Rendoša, Andrea „Bursi“ Rendošová, predstaví piesne z regiónu Abov.

Študentský ples 2017

10. marec 2017 od 20:00 hod., Mestský úrad, Rožňava
V Rožňave sa uskutoční ples študentov.

ANNDY v TIMES CLUBE

10. marec 2017 od 21:00 hod., TIMES CLUB, Rožňava
Times club počas svojej 8 ročnej existencie privítal mnohých známych aj menej známych interpretov, ktorí Vám priniesli to najlepšie z domácej aj zahraničnej hudobnej produkcie. Nemôžeme zabudnúť ani na našich domácich djov, medzi ktorých patrí nepochybne aj talentovaný DJ a producent ANNDY. Po úspešnej open air akcii PROJECT X z roku 2016 spájame opäť tím ľudí, ktorých spoločným cieľom je hudba. Chceme aby aj Rožňava videla, že sa to dá a že sa tu dajú zorganizovať skvelé akcie aj s domácimi interpretmi v domácom prostredí. Sme radi, že súčasťou nášho tímu je už aj ANNDY a môžeme ho privítať na jeho premierovej párty v TIMES clube už piatok 10. marca 2017.

Divadlo ACTORES

12. marec 2017 od 15:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
ZBOJNÍK RUMCAJS – Divadlo CLIPPERTON BANSKÁ BYSTRICA. Zbojník Rumcajs je rozprávková postava z Večerníčka, ktorého príbehy následne vyšli aj knižne. Vstupné: 3,50 eur.

Kino Apollo

12. marec od 16:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Konečne doma – Animovaný / Dobrodružný / Rodinný . USA 2015 92 min MP 2 eurá. Réžia: Tim Johnson. Sympatický mimozemšťan pri hľadaní domova spozná zábavné dievča a na ich spoločnej ceste plnej zábavy vznikne netradičné priateľstvo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM