Peter Simon Kultúra

Nový týždeň je tu: Prehľad podujatí v našom meste

Začiatok nového školského roka priniesol do Rožňavy aj nové akcie a podujatia. S naším aktuálnym prehľadom vám nič neujde.

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň je tu: Prehľad podujatí v našom meste
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Historické fajky

8. september 2016 od 16:30 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Banícke múzeum v Rožňave a Historické múzeum v Košiciach vás pozývajú na zaujímavú výstavu, ktorá sa uskutoční v našom meste už onedlho. Prezentovať sa budú historické fajky.

Mlyn Rožňava 2016

9. september 2016 od 16:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Občianske združenie Pre partnerské mestá Rožňavy realizovalo v dňoch 05. – 13. augusta 2016 XVII. ročník Medzinárodného maliarskeho tábora MLYN Rožňava 2016. 12 výtvarných umelcov z 5 krajín tvorilo v prekrásnom prostredí v obci Krásnohorská Dlhá Lúka, kde sa organicky spája ľudová architektúra a kultúra s prírodou pod Silickou planinou. Počas maliarskeho tábora vzniklo 36 obrazov a grafík. Diela vytvorené počas maliarskeho tábora budú predstavené milovníkom umenia a celej návštevníckej verejnosti kolektívnou výstavou s názvom MLYN ROŽŇAVA 2016, ktorá bude otvorená dňa 9. septembra 2016 o 16.00 hod. v priestoroch Galérie Baníckeho múzea v Rožňave. Na výstave sa predstaví 28 výtvarných diel.

Spievankovo

9. a 10. september 2016 od 17:00 hod., Divadlo ACTORES, Rožňava
V divadle ACTORES Rožňava si na svoje prídu tí menší. V podujatí pod názvom Spievankovo vystupuje Mária Podhradská a Richard Čanaky. 10. septembra začína koncert od 11:00 hod.

RESET PÁRTY!

9. september 2016 od 21:0 hod., Times Club, Rožňava
Máš dosť už hneď prvý týždeň v škole a ešte by si rád prázdninoval? Máme tu RESET PÁRTY. Čaká Ťa noc, na ktorú asi tak skoro nezabudneš, či práve naopak? :-) O čo vlastne ide? Pri vstupe si zaplatíš vstupné 2 € a už si sa vlastne zapojil do súťaže o jednu z mnohých fliaš alkoholu. Každá vstupenka je vlastne potenciálna šanca vyhrať jednu z nich, tak si ju počas večera dobre ulož. Žrebuje sa priamo v klube počas celej noci každých 25 min! Prvé žrebovanie začíname už o 22 hod, čiže čím skôr prídeš, tým máš väčšiu šancu získať prvé fľaše. Výhru môže prevziať iba osoba staršia ako 18 r. s platným OP! O zábavu sa postarajú DJ REXOR and DJ PEET.

Rally Košice v Rožňave

10. september 2016 od 13:43 hod., Štós, Úhorná, Rožňava
V rámci 42. ročníka rally Košice sa bude jazdiť aj priamo v Rožňave na mestskom okruhu. To však nie je všetko, trate Gemera – Úhorná opäť ožijú. Dvojetapová rally bude v tomto roku rozdelená na západnú a východnú stranu. Zatiaľ čo v sobotu nazrú súťažné posádky až do Rožňavy, v nedeľu sa premiestnia presne opačným smerom na východ od Košíc. Prekvapením je zaradenie mestského okruhu v meste Rožňava, ktorý bude uzatvárať obe sobotňajšie sekcie ako RS 3, 6. Tie budú tvoriť aj RS 1, 4 Štós a RS 2, 5 Úhorná. Viac informácií nájdete v článku Rally Košice aj na rožňavskom mestskom okruhu: Kedy sa to cez nás preženie?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM