Peter Simon Správy

Nový traťový rekord v prvej ostrej jazde! Jeho držiteľom sa stal opäť Simone Faggioli, FOTO

Už prvá súťažná jazda Dobšinského kopca 2017 priniesla prekvapenie v podobe nového traťového rekordu. Jeho držiteľom sa stal opäť Simone Faggioli na Norme M20 FC.

Ilustračný obrázok k článku Nový traťový rekord v prvej ostrej jazde! Jeho držiteľom sa stal opäť Simone Faggioli, FOTO
99
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Dobšinský kopec 2017 má za sebou svoju prvú ostrú jazdu.

„V nej jednoznačne dominoval Simone Faggioli na Norme M20 FC, ktorý svoj vlastný traťový rekord z roku 2014 vylepšil hneď o takmer päť sekúnd, časom 2:15,783 minúty. Druhý najrýchlejší čas dosiahol v prvej súťažnej jazde jeho krajan Christian Merli na Oselle FA30, ktorý zaostal o 1,247 sekundy. Tretie miesto po prvej súťažnej jazde na Dobšinskom kopci 2017 patrí Čechovi Milošovi Benešovi. Jeho strata na najrýchlejšieho však už činí 7,470 sekúnd,“ informoval tlačový tajomník podujatia Miro Majláth.

Najrýchlejším plechovým vozidlom v prvej súťažnej jazde bol Ford Fiesta WRC EVO Mareka Rybníčka.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Prvá súťažná jazda, okrem jednej drobnej havárie a niekoľkých prerušení z dôvodu technických porúch prebehla v poriadku. Štart druhej súťažnej jazdy bude o 12 hodine 30 minúte.

Po dvojici tréningových jázd, ktoré sa konali počas soboty (22.7.2017), pokračoval program Dobšinského kopca 2017 tlačovou konferenciou pozvaných jazdcov a následne ich slávnostným predstavením.

Tlačová konferencia, ako sa už stalo v posledných rokoch dobrým zvykom, sa uskutočnila v reprezentačných priestoroch mestskej Radnice, za prítomnosti Primátora Mesta Dobšiná, Jána Slováka a riaditeľa Dobšinského kopca, Marcela Kollárika. Za jazdcov boli prítomní: Igor Drotár, Ján Miloň, Vladimír Vitver, Marek Rybníček, Josef Michl, Petr Tykal a Miroslav Adámek.

Po privítaní prítomných vyzvali moderátori najskôr jazdcov, aby zhodnotili dnešný súťažný deň, počas ktorého všetci absolvovali spomínanú dvojicu tréningových jázd.

Igor Drotár: „V prvom rade by som chcel poďakovať organizátorom za perfektne odvedenú prácu nielen v príprave pretekov, ale aj za špičkové zvládnutie dnešného, tréningového dňa. Mne sa podarilo skĺbiť perfektnú trať, s perfektnou prípravou Škody Fabia R5. V takomto prostredí, keď všetko super funguje, som zafungoval aj ja, čoho výsledkom bol výborný dosiahnutý čas. Dúfam, že rovnako dobre bude všetko fungovať aj zajtra,“ povedal Drotár.

Miroslav Adámek: „Ja pretekám už viac ako štyridsaťpäť rokov, ale v Dobšinej som iba tretíkrát. Je tu nádherná trať, jediné čo môjmu autu nevyhovuje je dlhá rovina, keďže nemám veľký výkon. Som ale rád, že som tu, prvýkrát sa mi trať úplne nepozdávala, ale teraz sa mi zdá perfektná. Rovnako aj organizácia je na vysokej úrovni.“

Marcel Kollárik – riaditeľ pretekov: „Musím povedať, že takú jazdu akou bol dnešný prvý tréning si už veľa rokov nepamätám. Mojim tajným želaním bolo, aby všetky jazdy takto odsýpali. Druhú nám, žiaľ prerušil dážď, ale všetko sme nakoniec zvládli. Chcel by som poďakovať všetkým partnerom podujatia, ale aj všetkým pracovníkom, ktorí zabezpečujú preteky. Aj keď sa to možno nezdá, do prípravy, ale aj samotného priebehu pretekov sa zapája okolo päťsto ľudí, čo určite nie je málo. Všetci musia pracovať ako dobre naolejovaný stroj, čo sa nám našťastie darí. Verím, že zajtra nám počasie bude priať a zažijeme krásny a úspešný deň.“

Ján Slovák – Primátor Mesta Dobšiná: „Som rád, že v Dobšinej máme už šiesty ročník Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu. Je to nielen pre naše mesto, ale aj pre celý kraj a povedal by som aj pre Slovensko veľká reklama. Máme tu aj v tomto roku absolútnu európsku, ale aj slovenskú a českú pretekársku špičku, čo je výborné a sme radi, že sa k nám každý rok jazdci z celej Európy vracajú. Snažíme sa Mesto Dobšiná spoločne s Autoklubom EHC Dobšinský kopec organizovať každý rok preteky lepšie a lepšie a neustále sa zlepšovať. Verím, že sa nám to bude dariť aj naďalej.“

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM