Rôzne

Nový tátoš rožňavských vodárov: Po meste sa budú preháňať na elektromobile

Východoslovenská vodárenská spoločnosť (VVS) bude využívať elektromobily, čím chce prispieť k ochrane životného prostredia, no v neposlednom rade aj ušetrí. Prvých desať zakúpených vozidiel rozdelia do všetkých svojich závodov. Elektromobil s vodármi tak bude v akcii aj v Rožňave.

Ilustračný obrázok k článku Nový tátoš rožňavských vodárov: Po meste sa budú preháňať na elektromobile
Zdroj: TASR

„Keďže hovoríme o tom, že sme ekologická firma, máme ochraňovať životné prostredie a chceme chrániť vodné zdroje, tak sme sa rozhodli zakúpiť tieto elektromobily. Do budúcnosti plánujeme zmeniť aj naše dodávkové vozidlá na elektromobily,“ uviedol generálny riaditeľ VVS Stanislav Hreha.

Zakúpené autá rozdelia do všetkých závodov VVS (Košice, Prešov, Rožňava, Michalovce, Bardejov, Stropkov, Trebišov, Svidník, Vranov nad Topľou a Humenné), využívať sa budú na prácu vodárov. Dojazd 190 kilometrov na jedno nabitie podľa firmy ich denným potrebám vyhovuje. Nabíjanie áut sa bude realizovať v mieste parkovania a na rýchlostaniciach.

Jeden elektromobil značky Nissan LEAF stojí podľa Hrehu okolo 24 000 eur. „My ich máme ale s výraznou zľavou, keďže sme brali desať kusov,“ povedal šéf VVS.

Elektromobily sú bez produkcie výfukových plynov a nemajú žiadne olejové náplne, výhodou je aj tichá prevádzka. Podľa firmy predstavujú výraznú úsporu na nákladoch, keďže 100 kilometrov jazdy v elektromobile vyjde na 2,5 eura, predtým na bežnom vozidle to bolo 12,9 eura.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM