Peter Simon Správy

Nový spôsob parkovania v areáli nemocnice: Pri vstupe na vás čakajú bezobslužné závorové systémy

Nedávno na parkovisku v areáli rožňavskej nemocnice inštalovali bezobslužné závorové systémy. Parkovisko je pre držiteľov parkovacieho preukazu ZŤP a darcov krvi v daný deň bezplatné. Prečítajte si, ako fungujú a koľko zaplatíte za parkovanie.

Ilustračný obrázok k článku Nový spôsob parkovania v areáli nemocnice: Pri vstupe na vás čakajú bezobslužné závorové systémy
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Parkovanie v areáli nemocnice je zabezpečené prostredníctvom automatického parkovacieho systému. Jeho prvky tvoria bezobslužné závorové systémy, osobitne organizované pre Zónu 1 a Zónu 2, spolu s automatickou pokladňou. Všetky vstupy, výstupy, resp. priestor automatickej pokladne sú kontinuálne monitorované kamerovým systémom.

Pre verejnosť je vyhradená zóna 2 (parkovisko pri poliklinike). „Pri vstupnej závore je potrebné si vyzdvihnúť parkovací lístok. Pred výjazdom z parkoviska je potrebné uhradiť parkovné v automatickej pokladni a následne opustiť parkovisko do 15 minút. Parkovanie v Zóne 2 je spoplatnené sumou 0,50 € za hodinu parkovania,“ písomne informoval riaditeľ nemocnice Dušan Suchý. Ďalej uviedol, že parkovanie kratšie ako 15 minút je zdarma.

Držitelia parkovacieho preukazu ZŤP a darcovia krvi v deň darovania krvi si môžu dať parkovací lístok zo Zóny 2 bonifikovať (nemusia uhradiť poplatok za parkovanie) vo vestibule polikliniky v pracovných dňoch v čase 6:30 — 15:00 hod. K bonifikácii je potrebné predložiť: ZŤP — preukaz osoby ZŤP a parkovací preukaz ZŤP, darca krvi — potvrdenie o darovaní krvi v daný deň.

Zóna 1 je vyhradená pre zamestnancov nemocnice (parkoviská pri lôžkových blokoch nemocnice, resp. pri technických objektoch nemocnice). „Vstup do tejto zóny je umožnený aj návštevníkom nemocnice — hlavne na vyloženie, resp. naloženie pacientov pred ošetrením, resp. po ňom. V takom prípade je potrebné si vyzdvihnúť pri vstupnej závore parkovací lístok a pred výjazdom uhradiť parkovné v automatickej pokladni. Následne do 15 minút opustiť parkovisko. Parkovanie v Zóne 1 je spoplatnené sumou 1,50 za hodinu parkovania,“ informuje Suchý.

Ako ďalej uvádza, parkovanie kratšie ako 15 minút je zadarmo. V Zóne 1 je ale potrebné rešpektovať dopravné značenie, hlavne definované Zákazy státia.

Vjazd do Zóny 1 je rozdelený na dva jazdné pruhy — ľavý pruh je určený pre vstup vozidiel zamestnancov, resp. návštevníkov nemocnice. Pravý pruh je určený výhradne pre vstup sanitných vozidiel (RLP, RZP, DZS), resp. ostatných zložiek IZP (polícia, hasiči ap.). „Zneužitie tohto vjazdu bude sankcionované sumou 50 €,“ dodáva na záver riaditeľ nemocnice Dušan Suchý.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM