Peter Simon Správy

Nový poslanec rožňavského parlamentu Takáč: Takéto má plány

Ľubomír Takáč zložil na zastupiteľstve poslanecký sľub. Prečítajte si, čo sa bude snažiť presadiť v zbytku volebného obdobia.

Ilustračný obrázok k článku Nový poslanec rožňavského parlamentu Takáč: Takéto má plány
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás nedávno informovali, už ex-poslanec, Milan Capák sa vzdal funkcie. Učinil tak ešte koncom septembra na zastupiteľstve.

Vzdal sa mandátu

Ako uviedol MIlan Capák, na toto rozhodnutie mal niekoľko dôvodov. Jedným z nich bolo vyjadrenie nesúhlasu s terajším vedením mesta. Svoju funkciu zastával necelé tri roky. Na jeho stoličku sa po novom posadil Ľubomír Takáč. „Verím, že pán Takáč bude naďalej viesť na zastupiteľstve moju načatú líniu. Odstúpil som, lebo sa už nedalo bojovať. Ľubo má teraz viac síl a zabojuje,“ dodal Capák.

Zdroj: Facebook

Vo štvrtok, 12. októbra sa konalo zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Rožňave, kde prebehol v slávnostnej časti nástup náhradníka na uprázdnený mandát poslanca MZ vo volebnom obvode číslo 1. a zloženie sľubu poslanca Mestského zastupiteľstva v Rožňave, Ľubomíra Takáča.

Vo voľbách mal 383 hlasov

Ako sa píše v dôvodovej správe, dňa 28. septembra 2017 došlo k zániku mandátu poslanca mestského zastupiteľstva vo volebnom obvode číslo 1 vzdaním sa mandátu poslanca Milana Capáka písomnou formou do podateľne Mestského úradu v Rožňave. „Náhradníkom – kandidátom, ktorý nebol vo volebnom obvode číslo 1 zvolený za poslanca mestského zastupiteľstva v poradí podľa počtu získaných hlasov je Ľubomír Takáč, ktorý kandidoval za politickú stranu PRÁVO A SPRAVODLIVOSŤ s počtom platných hlasov 383,“ uviedla v správe, ktorú predložila prednostka Erika Mihaliková.

Nový poslanec o svojich plánoch

Oslovili sme aj nového poslanca pána Takáča, ten nám hneď na úvod uviedol, že sa bude snažiť maximálne presadzovať programové vyhlásenia, ktoré chcel presadiť ako kandidát na primátora mesta, čo sa mu nepodarilo. „Každopádne chcem pomôcť ľudom k zníženiu výdavkov, ktoré majú bežné domácnosti, či už poplatky za psíkov v panelových obytných domoch, aby boli na rovnakej úrovni ako majú tí, v rodinných domoch. Následne sa snažiť presadzovať aj názory iných neúspešných kandidátov, či už na post primátora alebo poslancov. Všetko sa dá, len treba chcieť a verím, že primátor aj poslanci túto moju iniciatívu budú brať vážne. S Capákom zdieľame mnohé názory, no ja budem pristupovať k danej veci trošku iným spôsobom,“ povedal pre náš web nový poslanec Ľubomír Takáč.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM