Peter Simon Tlačové správy

Nový mobilný operátor 4ka zahájil predaj. Ako reagovali zákazníci v Rožňave?

Nový mobilný operátor 4ka od pondelka oficiálne spustil predaj svojich služieb po celom Slovensku a samozrejme aj v Rožňave. Jeho produkty sú dostupné na pobočkách Slovenskej pošty. Na jednej z nich sme sa boli pozrieť aj my.

Ilustračný obrázok k článku Nový mobilný operátor 4ka zahájil predaj. Ako reagovali zákazníci v Rožňave?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Konkurencia na slovenskom telekomunikačnom trhu sa výrazne zvýšila. Po nedeľňajšom predstavení štvrtého mobilného operátora, za ktorým stojí Slovenská pošta a spoločnosť SWAN, si od pondelka produkty a služby môže zadovážiť aj široká verejnosť.

Rozhodli sme sa navštíviť pobočku hlavnej pošty na ulici Šafárikovej, aby sme sa presvedčili, či ľudia vôbec vedia, že na poštách je možné získať služby nového operátora.

Ľudí informácie zaujali

V interiéri pošty nechýba veľký banner, letáky a ďalšie reklamné pútače. „Za približne hodinu od spustenia akcie v našom meste služby operátora využilo už niekoľko ľudí,“ informovala pracovníčka pošty.

„Ja som videla informácie v televízii, ale nie som ešte s určitosťou rozhodnutá. Ak je to naozaj tak, ako sľubujú, tak je to potom fakt dobrá príležitosť,“ uviedla žena v stredných rokoch.

Niektorí sa dozvedali o 4ke až na priehradkách, keď zbadali reklamné pútače. „Páčia sa mi ceny, ale nechcem ísť do niečoho bezhlavo. Pozriem si nejaké informácie ešte na doma na internete a posúdim, no tie ceny ma fakt zaujali,“ uviedol mladý študent z nášho mesta.

Informácie o službách nového operátora budú mať potenciálni zákazníci k dispozícii na všetkých priehradkách pošty. Rovnako to platí aj na Šafárikovej ulici. Ak však budú chcieť napríklad dobíjať kredit, alebo ich zaujme ponuka telefónov, konkrétne na tejto pobočke je treba sa orientovať práve značkami na podlahe, ktoré ich dovedú na priehradky, kde personál pošty vyjde v ústrety k ich požiadavkám.

Z našej dnešnej návštevy pošty konštatujeme, že ľudí ponuka 4ky zaujala, ale potrebujú sa o nových produktoch dozvedieť viac. Niektorí potrebujú pouvažovať, iní boli k zmene operátora naozaj naklonení.

4ka prišla s lacnými cenami

Služby nového mobilného operátora sú dostupné od pondelka 5. októbra na 1500 pobočkách Slovenskej pošty. 4ka sa snaží zaujať bezkonkurenčne nízkymi cenami – za minútu hovoru, SMS a 1 MB dát na Slovensku aj v celej Európskej únii zaplatia zákazníci 4 centy. V prvej fáze operátor ponúka len predplatné karty.

Zákazníci si môžu za 4 eurá zakúpiť SIM kartu s názvom „Moja 4ka“so štartovacím kreditom vo výške 4 eurá. Štvrtý operátor prichádza na trh s niekoľkými zaujímavými novinkami:

  • Zákazníci môžu volať do všetkých sietí na Slovensku a v rámci Európskej únie za jednotnú cenu 4 centy za minútu, a to so sekundovou tarifikáciou od prvej sekundy.
  • Rovnakú sumu zaplatíte aj za odosielanie SMS správ.
  • 1 MB dát pre internet v mobile v rámci Slovenskej republiky aj v celej Európskej únii bude stáť takisto iba 4 centy.

Zákazníci intenzívnejšie využívajúci internetové služby si môžu kúpiť dátový balík 4G GIGA, ktorý obsahuje 1GB dát v sieti 4ky (4G a 2G) za cenu 1 EURO priamo na každej pošte. Platnosť dátového balíka 4G GIGA je 30 kalendárnych dní a počet aktivovaných balíkov nie je obmedzený.

Aktuálna ponuka mobilných telefónov 4ky ponúkaných na vybraných 570 pobočkách SP predstavuje 4 mobilné telefóny: Samsung E1200, Huawei Y360, Lenovo 2010 a Huawei Y635.

Štvrtý mobilný operátor svojou sieťou zatiaľ pokrýva 40 percent populácie, jeho služby sú však vďaka národnému roamingu dostupné na celom území republiky.

Viac o ponuke 4ky si prečítajte na: Na Slovensku začína štvrtý mobilný operátor. Vieme, aké novinky prichystal pre svojich zákazníkov

(PR)

Nový operátor ponúka svoje služby aj v Rožňave
5
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM