Peter Simon Správy

Nový kruhový objazd v Rožňave: Mal tu byť už dávno, hovoria vodiči!

Od marca tohto roka sa známa hlavná cesta v Rožňave mení z priesečnej križovatky na okružnú. Cieľom by malo byť zvýšenie bezpečnosti a plynulosti premávky. Samotní vodiči sa jej ukončenia nevedia už dočkať.

Ilustračný obrázok k článku Nový kruhový objazd v Rožňave: Mal tu byť už dávno, hovoria vodiči!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás dávnejšie informovali v našom meste budeme mať ďalší kruhový objazd. Práce na výstavbe sú už momentálne v plnom prúde. Zaujímalo nás podrobnejšie info.

S prácami na úseku cesty I/67 a II/526 sa začalo odovzdaním staveniska a to dňa 23. marca 2015. Momentálne na úseku cesty už vidieť ťažké mechanizmy, robotníkov a dočasné dopravné značenia. „Hlavným dôvodom prestavby križovatky je zabezpečenie plynulosti a bezpečnosti dopravy. Zhotoviteľom stavby je spoločnosť EUROVIA SK a.s. Košice. Prestavba bude stáť 1,033 mil. eur,“ uviedla hovorkyňa Slovenskej správy ciest Zuzana Hromcová.

Podla jej slov v zmysle Zmluvy o dielo je ukončenie naplánované v závere roka 2015.

Na mieste výstavby sme sa priamo opýtali aj vodičov na ich názor ohľadom prestavby križovatky. „Super krok. Je to nebezpečný úsek cesty a dvíham palec nahor. Už sa teším na dokončenie,“ uviedol Peter.

„Som príležitostná vodička, no snažila som sa stále tomuto úseku vyhýbať. Autá tam jazdia rýchlo, stačí malý okamih a nehoda je na svete,“ komentovala Eva.

„Kruháč tam mal byť už roky. Veď dopravné nehody boli skoro na dennom poriadku a to mám už 50 rokov. No lepšie neskôr, ako nikdy. Teraz však musíme dať pozor na robotníkov a zmenu dopravného značenia. Je tam prašno a úsekom cesty treba prechadzať fakt opatrne,“ prezradil Marek.

Nová križovatka za milión eur
3
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM