Alexandra Kolínská Krimi

Nové info o údajnej bombe v U.S. Steel: Hľadanie výbušniny bolo ukončené!

Košickí muži zákona celé dopoludnie prehľadávali budovy košickej spoločnosti U.S. Steel. Podľa polície bol dôvodom anonymný ranný telefonát, ktorý v areáli železiarní nahlásil bombu.

Ilustračný obrázok k článku Nové info o údajnej bombe v U.S. Steel: Hľadanie výbušniny bolo ukončené!
Zdroj: TASR

Ako informovala ráno krajská policajná hovorkyňa, anonym v utorok ráno nahlásil na tiesňovú linku 158, že vo vstupnom areáli spoločnosti U. S. Steel v Košiciach je bomba. Administratívne budovy, ktoré sú v tejto časti podniku, následne evakuovali. Viac sa dočítate v článku Policajti s pyrotechnikmi prehľadávajú U.S. Steel: Niektoré budovy evakuované.

„Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý v utorok 24.03.2015 krátko pred 6:00 hodinou telefonicky oznámil na tiesňovú linku 158, že na vstupnom areáli košickej spoločnosti je bomba. Na miesto boli ihneď vyslané policajné hliadky i psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín. Okamžite boli z areálu a okolia evakuovaní pracovníci,“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

„Pyrotechnické prehliadky priestorov spoločnosti boli ukončené o 11-tej hodine s negatívnym výsledkom,“ povedal Szabó.

„Páchateľ svojím konaním úmyselne spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia pracovníkov košickej spoločnosti tým, že rozširoval poplašnú správu o ktorej vedel, že nie je pravdivá,“ dodal. V tejto súvislosti muži zákona v Košiciach začali trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy, za čo je trestná sadzba jeden až päť rokov. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM