Monika Földešiová Rôzne

Niečo dal, niečo vzal

Pred troma rokmi si ju všimli ľudia z Markízy a odvtedy sa s ňou úspechy priam "vlečú". Jej najspoľahlivejším receptom na úspech je veriť samej sebe a ísť za svojim snom. Miriam Kalisová

Zo začiatku by si nám mohla zrekapitulovať svoj kariérny posun… Keď som nastúpila na VŠ, prihlásila som sa na konkurz do nitrianskej regionálnej televízie, tam som uspela a pracovala asi 2 roky. Medzi tým som bola zaregistrovaná v castingovej agentúre, prostredníctvom ktorej som účinkovala v reklamách. No a vďaka tomuto všetkému si ma všimli ľudia z Markízy a pozvali ma na konkurz. Dostala som ponuku pracovať v hlavnom spravodajstve a som tam…a snáď aj dlho budem, túto prácu milujem. ** Aké boli tvoje prvé pocity a začiatky v Markíze? Stretla si sa aj s nejakými nekalými praktikami ?** V televízii bolo hneď od začiatku úžasne. Najlepšie ma prijali moderátorky a moderátori. Vôbec tam nepanuje rivalita, ako veľakrát vykresľujú média. Každý si je vedomý svojich kvalít a teda ostatným dopraje. Takéto pozitívne prostredie mi úplne vyhovuje.

Čo ti mediálny svet dal a čo naopak vzal? Tým, že pracujem v Televíznych novinách sa mi splnil sen o práci, kde nemusím vstávať na ôsmu ráno (smiech). Som skôr nočný tvor a teda práca večer ma vôbec nevyčerpáva, práve naopak. Pracovná doba, kolektív, náplň práce, či prístup vedenia Markízy k zamestnancom – to je všetko, čo sa mi na tejto práci veľmi páči. Prišla som však o súkromie, čo ma trošku mrzí, ale na druhej strane, získala som tým veľa priaznivcov a milých ľudí, ktorí mi napíšu mail, poprajú veľa šťastia, pochvália moju prácu a podobne. Vážim si ich za podporu a milé slová. Je to úžasné.

**Predstav nám trochu odvrátenú stránku mediálneho sveta… ** Niekedy ma hnevajú vymyslené články bulvárnych médií. No zistila som, že ľudia, čo ich čítajú sú veľmi inteligentní a odhalia zlý úmysel novinára (prečo potom inteligentní ľudia čítajú bulvár? – Pozn. redaktora). Takže v konečnom dôsledku sa ľudia nad tým pousmejú a o dve minúty sa už sústreďujú na skutočne dôležité veci.

Je rozdiel medzi tvojim vnímaním bulváru vtedy a teraz? A čo novinári z tejto oblasti, vychádzaš s nimi? Úprimne povedané, pred tým som ani netušila, čo je bulvár. Prvý denník som si kúpila, keď sme aj s Karolom boli na titulke ako nová moderátorská dvojica a chceli sme sa dozvedieť, „čo o nás píšu“. Nemám ani názor na ľudí, ktorí ho čítajú, možno chcú zahnať nudu v práci a väčšinu článkov podľa mňa hneď zabudnú. Neverím, že to niekto berie vážne a tvorí si podľa toho názor. S novinármi vychádzam dobre, ale sú asi dvaja, ktorým nedám rozhovor už len z presvedčenia. Ešte nikdy o mne nenapísali pravdu. Väčšina je však našťastie v pohode.

Aký je v skutočnosti svet v smotánke? Je to naozaj len lesk a sláva, alebo sa ľudia k sebe dokážu chovať aj intrigársky? Ja mam pocit, že sú to úplne normálni ľudia. Dá sa s nimi porozprávať, zavtipkovať, zabaviť sa… Mam taký pocit, že len média tento svet skresľujú viac, ako je zdravé

Oproti svojim kolegyniam si sa relatívne v mladom veku vyšvihla na veľmi lukratívne miesto v hlavnom spravodajstve. Aký je tvoj recept? Je pravda, že som v spravodajstve začala pracovať ako 21-ročna, ale pomaly sa ten rozdiel zmenšuje, už mám 25. Neexistuje žiadny recept… Treba sa snažiť a robiť všetko, čo sa pre svoj sen robiť dá. Ja som začala pracovať už v 18 rokoch. Nechcela som vyjsť zo školy a pozerať ako „puk“ okolo seba, že čo teraz. A podarilo sa. Som veľmi rada, že vedenie celoslovenskej televízie dalo šancu aj takému mladému dievčaťu z Nitry. Ja som príklad toho, že je všetko možné.

Nie?o dal, nie?o vzal
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM