Peter Simon Rôzne

Nevšedný pohľad na dominantu v centre Rožňavy, FOTO

Aj v našom meste sa dá natrafiť na kuriózny, či nevšedný pohľad. Jeden, ktorý momentálne máme možnosť vidieť sa nachádza priamo v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Nevšedný pohľad na dominantu v centre Rožňavy, FOTO
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Mnoho obyvateľov Rožňavy v týchto dňoch upriamuje svoj zrak na známy objekt v srdci nášho mesta. Ak ste tipovali Strážnu vežu, tak je to správne. Za niekoľko dní od vypuknutia dlhoočakávanej rekonštrukcie dominanty Rožňavy sa toho dosť zmenilo. Múry stavby postupne obkolesilo vysoké lešenie.

Práce už prebiehajú a špecialisti, ktorí ju obnovia sa po niekoľko desiatok metrov vysokom lešení pohybujú ako ryba vo vode. Túto profesiu by tí, ktorí majú strach z výšok vykonávať určite nemohli. Už len pohľad, ako robotníci kráčajú po doskách a vykonávajú svoju prácu je zaujímavý.

Pozrite si v našej galérii zaujímavé momentky ;)

Strážna veža je určite číslom jedna z pohľadu turistického ruchu v našom meste a pýchou samotných obyvateľov. „Stavba sa bude prevádzať dodávateľským spôsobom a rozsah prác bude rozdelený na štyri etapy. Kým v prvej pôjde o dôkladnú opravu strešnej konštrukcie a výmena šindľovej krytiny spolu s opravou kovového kríža s kladivami až po bleskozvod v tej druhej sa práce presunú na vonkajšiu fasádu v ktorej bude napríklad zahrnutá aj oprava oplechovaní. V tretej etape sa zameriame na opravu vnútorných priestorov a štvrtá bude zahŕňať výmenu vchodových dverí a osadenie nového pútača pre turistov,“ spresnila Zlata Macková.

Opravy však podľa informácií Mackovej budú prebiehať v rámci zachovania pôvodného historického vzhľadu, ktorý sa určite zachová.

Mesto sa uchádzalo o grant z Ministerstva kultúry, ktorý následne odklepol na obnovu historickej stavby 55 000 eur. Približne okolo novembra by mala byť veža obnovená.

Obrazom: Nevšedné zábery z Rožňavy
10
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM