Peter Simon Krimi

Nevšedné zásahy mestskej polície v Rožňave: TOP kuriozitky, ktoré zažíva pri odchyte zvierat

Zvieratá. Milé, zlaté a oddané tvory. Niektoré sa však z času na čas ocitnú vo verejných priestranstvách a majitelia si s nimi nevedia dať rady. Potom prichádzajú na rad mestskí policajti. Prečítajte si vskutku kuriózne prípady rožňavských mužov zákona pri odchyte zvierat!

Ilustračný obrázok k článku Nevšedné zásahy mestskej polície v Rožňave:  TOP kuriozitky, ktoré zažíva pri odchyte zvierat
Zdroj: Dnes24.sk

Činnosť mestských policajtov je vskutku rôznorodá. Okrem klasických policajných činností veľakrát pomáhajú občanom a nielen im. Rožňavskí policajti pomáhajú občanom aj pri odchyte túlavých zvierat, či už domácich alebo žijúcich vo voľnej prírode.

Ako nás informoval náčelník mestskej polície Róbert Hanuštiak, zvieratá sú po odchyte umiestnené v karanténnej stanici v Rožňave. Ak sa podarí zistiť majiteľ, sú následne po odchyte vrátené tomu, komu patria.

Policajti nás informovali aj o niektorých vskutku netradičných zásahoch. Veď čítajte ďalej :)

Agresívna mačka a pes v kontajneri

Policajtom bol nahlásený prípad mačky v obchodnom centre na sídlisku Juh v Rožňave. Podľa informácií sa zamestnancom v centre už niekoľko dní nedarilo mačku odchytiť ani vyhnať. „Mačka sa schovávala pod regálmi a bola agresívna, ale po čase sme ju napokon odchytili,“ povedal náčelník Hanuštiak.

Ďalej náčelník spomenul jeden z ďalších kurióznych prípadov, keď sa príslušníci polície ponáhľali na odchyt túlavého psa. Ten v snahe získať potravu v areáli nemocnice spadol do veľkokapacitného kontajnera s výškou stien cca 2,5 m, z ktorého sa už nevedel dostať von.

Micročip pomohol

Mestský policajti riešili aj odchyt zraneného a s vysokou pravdepodobnosťou i týraného psa, ktorého sa majiteľ snažil zbaviť. „Na základe označenia psa mikročipom bol majiteľ vypátraný a je voči nemu vedené trestné stíhanie,“ povedal na záver náčelník polície Róbert Hanuštiak.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM