Peter Simon Správy

NEVŠEDNÉ ZÁBERY: TOTO nevidíte každý deň, zistili sme viac!

Obec Dedinky a priľahlá vodná nádrž Palcmanská maša patrí bez pochýb k najvyhľadávanejším miestam v našom okrese. Ak sa tam však teraz prejdete alebo azda budete chcieť chladiť, tak vás bude čakať poriadne prekvapenie!

Ilustračný obrázok k článku NEVŠEDNÉ ZÁBERY: TOTO nevidíte každý deň, zistili sme viac!
Zdroj: Dnes24.sk

Palcmanská Maša je najväčšia vodná nádrž na území Slovenského raja. Bola vytvorená na hornom toku rieky Hnilec. Na jej brehoch vyrástli ubytovacie, športové a rekreačné zariadenia, ktoré sú každoročne vyhľadávané. Priamo na jazere sú umiestnené aj zariadenia rybného hospodárstva.

Účelom nádrže je zhromaždenie vody pre zabezpečenie prívodu k vodnej elektrárni, ktorá sa nachádza v meste Dobšiná.

Ako náš web informoval starosta obce Dedinky Milan Červenka, pracovníci vodárenskej spoločnosti, pod ktorú patrí aj spomínaná vodná nádrž, zabezpečili vypustenie vody. „Dôvodom tohto stavu vodnej hladiny je oprava turbogenerátora v elektrárni Dobšiná. Stav by mal podľa mojich informácií trvať do konca mesiaca,“ upresnil Červenka.

Ako dodal, z uvedeného dôvodu evidujú aj pokles turistického ruchu približne o 30 %.

„Ak všetko pôjde ako má, tak napúšťanie nádrže do pôvodného stavu by malo trvať asi dva týždne, no môže to byť aj dlhšie, keďže prítok vody v týchto mesiacoch nie je ideálny,“ uviedol pre náš portál starosta obce Dedinky Milan Červenka.

Teraz sa však namiesto kúpania môžete po inak zatopenej nádrži kľudne poprechádzať. Pozrite si zaujímavé a nevšedné fotky v našej galérii!

Foto: Mikuláš Luca

Absencia vody v nádrži Palcmanská Maša
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM