Peter Simon Krimi

Netradičná policajná akcia v Rožňave: 9 vodičov s priestupkom, pokuta nikde! FOTO

Pred veľkonočnými sviatkami sú v strehu aj policajti na cestách. Tí v týchto dňoch kontrolujú vodičov vo zvýšenom počte. V Rožňave si na nich posvietili naozaj netradične.

Ilustračný obrázok k článku Netradičná policajná akcia v Rožňave: 9 vodičov s priestupkom, pokuta nikde! FOTO
14
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Dňa 12. apríla 2017 v čase od 10:00 do 11:00 hod. bola policajtmi z Okresného riaditeľstva PZ v Rožňave vykonaná dopravno – preventívna akcia „Veľkonočný zajko v Košickom kraji“. Akcia prebiehala na Ul. Štítnickej v Rožňave. Do akcie bolo zapojených aj 29 žiakov Základnej školy na Ul. Zlatej v Rožňave s pedagogickým dozorom.

„Kontrolovaným vodičom deti rozdávali vlastnoručne namaľované obrázky veľkonočných vajíčok, zajačikov, alebo korbáčikov podľa toho, či vodiča odmeňovali za správnu jazdu a dodržiavanie predpisov, resp. karhali za priestupok,“ uviedol Miroslav Korintuš z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rožňave.

Ako dodal, spolu bolo skontrolovaných 46 vodičov. „Priestupku sa dopustilo 9 vodičov, a to hlavne porušením ustanovení v zákone o cestnej premávke, v 1 prípade boli zistené nedostatky v technickom stave vozidla, v 4 prípadoch vodiči nemali rozsvietené svetlá, v 1 prípade vodič nemal u seba platné doklady od vozidla a v 3 prípade vodič nebol pripútaný bezpečnostnými pásmi,“ hovorí policajt.

Podľa jeho slov, prekročenie povolenej rýchlosti nebolo zistené a ani alkohol u vodičov. „Bloková pokuta udelená nebola,“ informoval na záver Korintuš.

Obrazom: Netradičná policajná akcia v Rožňave
14
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM