Peter Simon Kultúra

Neseďte len doma: Akcie v Rožňave a okolí na celý týždeň

Týždeň môžete stráviť len pred televízorom či knihou, no taktiež aj aktívne na niektorej z akcií, ktoré sa uskutočnia v našom meste a okolí. Na výber je toho skutočne dosť.

Ilustračný obrázok k článku Neseďte len doma: Akcie v Rožňave a okolí na celý týždeň
Zdroj: Dnes24.sk

U nás taká obyčaj

20. júl 2016 od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
V stredu 20. júla 2016 o 19:00 hodine sa v rámci cyklu „U nás taká obyčaj…“ predstaví folklórny súbor Gemer z Dobšinej. Studnicou námetov je pre tento kolektív neďaleká Rejdová, ale čerpá aj z ďalších častí Gemera či oblastí Slovenska. Účastníkom folklórneho večera ponúkne zo svojho repertoára témy pracovné i sviatočné.

Hviezdne štvrtky

21. júl 2016 od 21:00 hod., Hvezdáreň, Rožňava
Gemerské osvetové stredisko vo svojom zariadení rožňavskej hvezdárni pripravilo už siedmykrát ponuku letnej zábavy pre prázdninujúcich, dovolenkujúcich, proste oddychujúcich Rožňavčanov, ale aj návštevníkov nášho mesta. Už tento štvrtok sa môžete tešiť na ďalší zaujímavý film. Kompletný program nájdete na plagáte v kategórii PODUJATIA.

Kollárovci

22. júl 2016 od 18:00 hod., Amfiteáter pri kostole, Rejdová
Kapela Kollárovci je originálnym zoskupením mladých, talentovaných hudobníkov. Svojím hudobným umením zabávajú a rozveseľujú už mnoho rokov poslucháčov doma i za hranicami Slovenska. Ich živá hudba, temperamentný spev a humorné slovo vytvárajú nezabudnuteľnú atmosféru, ktorá vyčarí na vašej tvári úsmev, nadšenie a dobrú náladu. Na trhu úspešne pôsobia už od roku 1997 a svojím goralským temperamentom si získavajú priazeň u mnohých fanúšikov.

PROJECT X – OPEN AIR

22. júl 2016 od 20:00 hod., Futbalový štadión, Rožňava
Aj tento rok ťa čaká nadupaná párty pod holým nebom ako to už poznáš. Tento rok sme sa rozhodli spraviť niečo veľké. Na Futbalovom ihrisku v Rožňave sa predstavia ANNDY, PEET LOVE, LUMAX, PEET, REXOR, REASON. Okrem iného sa môžete tešiť na Penovú show, Mega laser show, Masívny zvuk a svetelnú show, Nafukovačky, vodné pištole, FireShow, CO2 delá a konfety, Súťaže a prekvapenie večera. Vstupné – Predpredaj: 4 eurá v Colors & Times Clube a na mieste 7 eur.

VÍKEND V KAŠTIELI BETLIAR

22. a 23. júl 2016, Kaštieľ Betliar
Návštevníci sa môžu tešiť na bohatý víkend v Andrássyovskom kaštieli v Betliari. V rámci sprievodných podujatí výstavy Žofia – Pani Krásnej Hôrky sa 22. júla od 17:00 uskutoční prednáška Dr. Tünde Lengyelovej, historičky Historického ústavu SAV pod názvom Žena na hrade v 17. a 18. storočí. 23. júla od 14:00 hod. sa uskutoční v poradí už tretí Andrássyovský piknik v historických kostýmoch, pri dobrej hudbe na lúke pred fontánou.

HUFU V IRISH PUBE

23. júl 2016 od 21:00 hod., Irish Pub, Rožňava
Už v sobotu 23. júla 2016 sa v priestoroch obľúbenej reštaurácie predstaví rocková formácia HUFU. Majitelia pubu sa rozhodli spojiť skvelú muziku s príjemným posedením. Popri kvalitnej hudbe si môžete pochutnať na špecialitách, ktoré ponúka pub alebo kvalitnom pive. Koncert sa začne v sobotu od 21:00 hod. Rezervácie miest môžete uskutočniť na čísle 0911 794 900.

Dni obce Rakovnica

23. júl 2016 od 14:00 hod., Kultúrny dom, Rakovnica
V programe vystúpi folklórna skupina z Gočova a aj Honiec, členky ZPOZ z Rakovnice a Stanislav Székely. O dobrú náladu sa postará DJ NORBI. Nebude však chýbať guláš, pirohy, či gemerské guľky a atraktívna tombola.

Večerné prehliadky kaštieľa Betliar

23. júl 2016 od 19:30 hod., Kaštieľ Betliar
Múzeum v Betliari ponúka počas letnej sezóny návštevníkom večerné prehliadky kaštieľa. Tie v minulosti sa konali len sporadicky. Zaujímavosťou prehliadok je, že sprievodcovia sú oblečení v dobových kostýmoch. Návštevníci budú môcť nahliadnuť do jednotlivých priestorov kaštieľa.

Gril párty na Strelnici

23. júl 2016 od 16:00 hod., Strelnica, Rožňava
Grillovačka na Strelnici. Ako vždy fajnové špecialitky z grillu a k tomu príjemné ochladenie pri jazierku a ponuka alko, nealko nápojov.

Rožňavské kultúrne leto 2016

24. júl 2016 od 16:00 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Programom rožňavského kultúrneho leta chce mesto pritiahnuť občanov Rožňavy, aby viac trávili čas spoločne na čerstvom vzduchu pri mixe kultúrnych podujatí, aby zrekonštruovaná časť námestia aj s pódiom bola využívaná v prospech verejnosti. Už 24. júla 2016 si môžete vychutnať športové všeličo s CVČ.

Nočný koncert Arpáda Farkaša

24. júl 2016 od 22:00 hod., Námestie baníkov, Dobšiná
Vychutnajte si chytľavé melódie známeho hudobníka z nášho mesta, ktorý predstaví svoje umenie v Dobšinej. Čaro koncertu spestrí aj začiatok podujatia, ktorý je naplánovaný na nočné hodiny.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM