Peter Simon Rôzne

Neprehľadný kruhový objazd v Rožňave: TOTO si o ňom myslia vodiči!

Prestavba križovatky na kruhový objazd smerom na Štítnik je už viac ako rok dokončená. Denne cez neho prejde nespočetné množstvo osobných ale aj nákladných vozidiel. My sme zisťovali názor vodičov na túto okružnú križovatku.

Ilustračný obrázok k článku Neprehľadný kruhový objazd v Rožňave: TOTO si o ňom myslia vodiči!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V minulosti sa na tomto úseku cesty často stávali dopravné nehody, vytvárali sa kolóny a zdržania. Kompetentný odstupom času prišli s radikálnym riešením výstavby okružnej cesty, ktorá viditeľne zlepšila plynulosť premávky, ale aj znížila nehodovosť. Okrem križovatky sa tu vybudovali nové chodníky, verejné osvetlenie a kanalizácia. No jedna vec leží v žalúdku vodičom ešte stále. Stavbu v strede okružnej cesty prevažná väčšina verejnosti neprijala pozitívne. My sme sa pýtali prečo.

Nepraktická „hlúposť“ v strede

Malý prieskum medzi obyvateľmi Rožňavy poukázal na fakt, že okružná cesta je v danom úseku veľmi dobrým riešením, no sťažujú sa na výstavbu vyvýšeniny v samom strede, ktorá robí rušnú premávku neprehľadnou a poniektorí majú zas názor, že by mohol byť kruhový objazd ešte väčší, pričom nákladné vozidlá a kamióny majú niekedy problém a dosť blokujú premávku.

"Kruháč je dobré riešenie, ale tá hlúposť v strede kvôli ktorej nevidno prichádzajúce autá z druhej strany je strašne nepraktická,"ˇ povedal Martin.

„Kruháč v pohode, len ten zaburinený stred. Keby sa tam niečo pekné nasadilo. A projektant mal riešiť dvojprúdový kruháč – miesta tam bolo dosť, Nakoľko ak náhodou ide vlak a spustia sa závory, tak je chaos,“ prezradila Alena.

„Výstavba sa osvedčila, len tá vozovka mohla byť aj širšia a ten stred už netrebalo tak naaranžovať,“ konštatoval Zoltán.

„To bolo o život, predtým prejsť z jednej strany na druhú. Teraz je to dobré,“ povedala na záver Viera.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM