Peter Simon Kultúra

Nenechajte si ujsť zaujímavé rožňavské akcie: PREHĽAD na aktuálny týždeň

Počas aktuálneho týždňa nemusíte oddychovať iba doma. V Rožňave sa bude konať viacero zaujímavých akcií a aj dni mesta.

Ilustračný obrázok k článku Nenechajte si ujsť zaujímavé rožňavské akcie: PREHĽAD na aktuálny týždeň
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Spustenie fontány

12. september 2017 od 17:00 hod., pri bývalom Dome služieb, Rožňava
Mesto Rožňava v spolupráci s Baníckym múzeom v Rožňave, Gemerským baníckym spolkom Bratstvo a s OZ Rožňavskí permoníci pozývajú verejnosť k slávnostnému spusteniu obnovenej fontány s baníckym orlojom, ktoré sa uskutoční dňa 12. septembra 2017 o 17:00 pri bývalom Dome služieb.

Teodor Jozef Mousson – výstava

12. – 17. september 2017 od 13:00 hod., Obrazáreň, Krásnohorské Podhradie
Pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí a galérií (18. máj) sa konala dňa 16. mája 2017 o 16.30 hod. v Obrazárni grófa Dionýza Andrássyho v Krásnohorskom Podhradí vernisáž sezónnej výstavy Teodor Jozef Mousson (1887–1946). Najbohatšiu a najucelenejšiu zbierku diel uvedeného umelca vlastní Zemplínske múzeum v Michalovciach, ktoré pripravilo pre Baníckemu múzeu v Rožňave výber z tohto spomínaného bohatého fondu umeleckých diel autora. Záujemcovia môžu navštíviť výstavu diel T. J. Moussona v Obrazárni grófa Dionýza Andrássyho v Krásnohorskom Podhradí v období od 17. mája do 30. septembra 2017 od stredy do nedele týždenne od 13:00 do 17:00 hod.

Dni mesta a Rožňavský jarmok

14. – 16. september 2017 od 9:30 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Oslavy budú opäť honosné, keďže sa pripravil bohatý kultúrny a sprievodný program, v ktorom si na svoje príde staršia i mladšia generácia obyvateľov nášho mesta. Celé námestie bude zaplnené predajnými aj výstavnými stánkami. Mestom sa bude šíriť dobrá nálada aj vôňa jarmočných špecialít.

Koncerty na Námestí baníkov

14. september 2017 od 14:00 hod. do 23:55 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Mažoretky Twingy, Otvorenie Dní mesta 2017, Stredoškolský spevácky zbor pri Gymnáziu P. J. Šafárika, TK Sambed a SZUŠ JAS, spoločenské tance, Astraia Art, orientálny tanec, Miro Procházka, muzikálová show, Slovak Tango, retro muzika, EndORFin, hudobná skupina , Astraia Art, flamenco tanec, Kistehén zenekar, multižánrový hudobný mix, Astraia Art, tanec s ohňom, Sexit, rockový koncert.

Spomienka muránskej kameniny

14. september 2017 od 17:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
V rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva a Dní mesta Rožňava bude v priestoroch Galérie Baníckeho múzea v Rožňave slávnostne otvorená výstava Spomienka muránskej kameniny.

Kino Apollo

14. september 2017 od 19:00 hod., Dom tradičnej kultury Gemera, Rožňava
Z Paríža do Paríža – vojnová dráma – Bratia Maurice a Joseph sú chlapci vo veku desať a dvanásť rokov, ktorí radi vymýšľajú rôzne vylomeniny, a keďže bývajú v Paríži, majú neúrekom príležitostí pre svoje chlapčenské dobrodružstvá. Bohužiaľ im do detských hier a radostí zasiahne tvrdý osud. Jedného dňa im totiž ich mama musí na kabáty prišiť žlté hviezdy. Francúzsko je okupované nemeckou armádou a nacistická správa pritvrdzuje. Židom v Paríži ide o život, a tak sa otec rozhodne, že chlapci musia utiecť do doposiaľ neokupovanej zóny na juhu Francúzska, kde dúfajú že sa všetci zas stretnú.

Výstava preparovaných motýľov a chrobákov z celého sveta

14. – 16. september 2017 od 8:00 hod., Centrum voľného času, Rožňava
Ak ste nadšencom prírody a presnejšie motýľov a chrobákov, tak zbystrite pozornosť. V našom meste sa uskutoční výstava z celého sveta, a tam máte možnosť na vlastné oči zhliadnuť aj jedince, ktoré v našich končinách určite neuvidíme.

Výstava MLYN 2017

15. september 2017 od 14:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Dňa 15. septembra 2017 sa o 14:00 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave uskutoční otvorenie výstavy z diel Medzinárodného maliarskeho tábora Józsefa Bašku MLYN Rožňava 2017. Organizátorom maliarskeho tábora aj výstavy je Občianske združenie Pre partnerské mestá Rožňavy.

Koncerty na Námestí baníkov

15. september 2017 od 9:30 hod. do 23:55 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Zo školských lavíc priamo na pódium s Romanom Mihálkom, Z truhlice ľudového folklóru so súbormi Lúčka, Haviarik, Haviar, Dubina a ĽH Ondreja Hlaváča, Eminent, zábavný program s piesňami z Repete, Oceňovanie najúspešnejších športovcov za rok 2016, La Femme, spev a tanec z prostredia kabaretu a muzikálov, SilBand, multižánrová cimbalovka, Dalibor Janda a kapela Prototyp a hosť Anna Jiřina Jandová, Tombola, All Devils & Štefan „Hangya“ Hundža, rocková formácia.

ĎUROŠÍK – premiéra

17. september od 15:00 hod., Mestské divadlo ACTORES, Rožňava
Divadelníci z Rožňavy si na túto sezónu opäť pripravili novinku. Tou je rozprávka ĎUROŠÍK. Vydajte sa s divadlom na dobrodružnú cestu za zbojníckym osudom a vstúpte do sveta popretkávaného piesňami a tancami, zaodetého do moderného folklórneho šatu. Do sveta čarovných bytostí, statočných zbojníkov, dobrotivého ľudu ale aj skúpych zemepánov. Hrajú: Róbert Kobezda alebo Samuel Borsík / Atilla Bocsárszky, alebo Stanislav Székely / Patrícia Stehelová alebo Stanislava Spišiaková / Bibiana Švecová. Scénar a réžia: Tatiana Masníková. Hudba: Ropko Šimko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM