Peter Simon Správy

Nebuďte prekvapení, keď sa vám niekto vrhne do náručia na ulici či v práci: Rožňavu zaplavia objatia!

Húfy dobrovoľníkov pri príležitosti ďalšieho ročníka Hug day po roku opäť zaplnia mesto. Rožňavčanom budú priamo v uliciach zlepšovať deň netradičným a pritom tým najjednoduchším spôsobom. Obyčajným objatím.

Ilustračný obrázok k článku Nebuďte prekvapení, keď sa vám niekto vrhne do náručia na ulici či v práci: Rožňavu zaplavia objatia!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Minulý rok, takto v júni, mladí dobrovoľníci v Rožňave obdarúvali objatiami všetkých, ktorých stretli na ulici. Na akcii sa vlani zúčastnilo 37 dobrovoľníkov. Tí boli rozdelení do štyroch skupín a v každej bol jeden dospelý koordinátor. V priebehu dňa sme rozdávali desiatky objatí. Dobrovoľníci chodili po celom námestí. Počas niekoľkých hodín, čo sa akcia v Rožňave organizovala rozdali až 5 293 objatí.

Termín tohtoročného Hug day je už známy. V Rožňave sa bude objímať v pondelok, 26. júna 2017. Podujatie je organizované Rožňavským mládežníckym parlamentom. Tetno rok sa uskutoční už 6. ročník Dňa objatí (Hug Day).

„Naším poslaním je priniesť úsmev, radosť a objatie tam, kde chýba a nezabudnúť pri tom na hodnotu, ktorú nám prináša otvorená náruč. Chceme šíriť myšlienku Dňa objatí a ukázať , že objatie je to, čo ich môže dostať z každodenného stresu. No zároveň, nepozerať na čísla. Nesúťažíme a počet núl nie je to, kvôli čomu objatia rozdávame. Preto chceme hľadať príležitosti ako ľuďom naozaj spríjemniť deň,“ prezradil jeden z organizátorov, Martin Puškáš.

Organizátori na túto krásnu akciu hľadajú aj dobrovoľníkov. Zaregistrovať sa môžete TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM