Peter Simon Správy

Námestie v Rožňave patrilo motorkárom: Tohtoročnú sezónu odštartovali spoločne, FOTO a VIDEO

Sobota na Námestí baníkov v Rožňave bez pochýb patrila motorkárom. Tí sa zišli v hojnom počte. Pozrite si fotky a video, ktoré sme si pre vás pripravili.

Ilustračný obrázok k článku Námestie v Rožňave patrilo motorkárom: Tohtoročnú sezónu odštartovali spoločne, FOTO a VIDEO
61
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Približne dve stovky motoriek zo širokého okolia v sobotu, 12. mája 2018 otvorili motosezónu na Gemeri. Symbolickú prvú jazdu odštartovali v Tornali. Ich trasa viedla aj cez naše mesto, kde už nechýbalo množstvo nadšencov, ktorí ich vítali o 11:00 hod. na Námestí baníkov. Okrem tradičnej improvizovanej výstavy pre fanúšikov sa milovníci jednej stopy zapojili aj do posvätenia tátošov. Na konečnej zastávke v Dobšinej sa podával aj guláš. Podujatie organizoval motoklub No Saints v spolupráci s Mors Motors, s mestom Rožňava a mestom Dobšiná.

Otvorenie motosezóny v našom okrese sa postupne stáva neodmysliteľnou súčasťou v zozname jarných podujatí nášho mesta. Spanilá jazda majiteľov nablýskaných krásavíc aj tento rok prilákala zraky zvedavých divákov. Na námestí už účastníkov čakal ďalší priaznivec, primátor nášho mesta Pavol Burdiga.

Ten vo svojom príhovore poprial všetkým motorkárom veľa kilometrov bez nehody. „Ja som veľmi rád, že ste sa tu zišli v takomto hojnom množstve. Mojim veľkým želaním je, aby sme sa tu opäť takto úplne všetci stretli aj na záver sezóny, a aby tu nechýbal ani jeden z nás,“ spomenul v príhovore primátor Rožňavy.

Medzi nadšencami motoriek sa objavili aj známe tváre z Gemera, a to primátor Rožňavy (Pavol Burdiga), primátor Dobšinej (Ján Slovák). Tí nám s radosťou zapózovali. Obleky v tomto prípade vymenili za motorkársku výstroj ovešanú reťazmi.

Pozrite si v našej galérii fotky a video, ktoré zachytáva udalosť do posledného detailu :)

„Jedná sa už o 5. ročník tohto parádneho podujatia. Trasu sme mali dobre naplánovanú a aj počasie sa vydarilo. V kolóne problémy neboli, vodiči nás rešpektovali, no na všetko dohliadala aj mestská, či štátna polícia. Samozrejme aj touto cestou by som rád zaželal všetkým motorkárom veľa šťastných kilometrov bez nehody a aj množstvo príjemných zážitkov,“ uviedol pre náš web Ján Slovák z motoklubu No Saints.

Video: Peter Simon / Zdroj: Facebook
Obrazom: Zahájenie motosezóny na Gemeri
61
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM