Peter Simon Správy

Najviac vás zaujalo: Prehľad najčítanejších správ týždňa z Rožňavy

Posledný septembrový týždeň bol bohatý na rôzne udalosti. Prinášame vám prehľad piatich regionálnych tém, ktoré najviac zarezonovali u našich čitateľov.

Ilustračný obrázok k článku Najviac vás zaujalo: Prehľad najčítanejších správ týždňa z Rožňavy
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Vodič (†57) neprežil zrážku s kamiónom

Nad Dobšinou sa odohrala tragická nehoda. Vodič osobného auta sa zrazil s kamiónom. Na mieste zasahovali záchranné zložky a privolaný bol aj vrtuľník. Aj napriek snahe záchranárov však podľa ich slov 57– ročný vodič osobného auta mnohopočetným zraneniam podľahol.

Zdroj: Martina Molčanová TV JOJ

Poslanci odklepli nového konateľa mestskej televízie

Problémy Mestského televízneho štúdia v Rožňave by mohla po novom vyriešiť nová konateľka. Tou sa stala Rožňavčanka Martina Molčanová. Skúsená televízna redaktorka spravodajstva po zvolení uviedla, že urobí všetko pre to, aby štúdio ožilo a napredovalo s dobou.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Pocta pre pracovníčku rožňavského úradu práce

Vo štvrtok sa v Bratislave slávnostne odovzdávali ocenenia Sociálny čin roka a ocenenia pre zamestnancov detských domovov (DeD) a zamestnancov oddelení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately úradov práce, sociálnych vecí a rodiny. Podujatia sa zúčastnili aj premiér Robert Fico (Smer-SD) a šéf Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter (Smer-SD).

Zdroj: TASR

Nevšedný pohľad

Mnoho obyvateľov Rožňavy v týchto dňoch upriamuje svoj zrak na známy objekt v srdci nášho mesta. Ak ste tipovali Strážnu vežu, tak je to správne. Za niekoľko dní od vypuknutia dlhoočakávanej rekonštrukcie dominanty Rožňavy sa toho dosť zmenilo. Múry stavby postupne obkolesilo vysoké lešenie.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Parný valec je svetovým unikátom, stojí v novej prístavbe

Retro krásavec. Aj takto by sme mohli nazvať tretí najstarší parný valec na svete. Ten sa nachádza v našom meste a púta pozornosť každého. Ešte donedávna sa skladoval v nedôstojných podmienkach za budovou múzea, kde bol zaprášený a vôbec nejavil známky svetového unikátu. To sa však zmenilo a v týchto dňoch už oddychuje v novej prístavbe, kde sa nachádza ďalšie historické vozidlo.

Foto: ilustračné

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM