Peter Simon Správy

Nájomné byty pribúdajú vo viacerých mestách Gemera. V Jelšave majú budúci nájomníci šancu získať byt práve teraz!

Záujemcovia o byty na Gemeri a v Novohrade si môžu vyberať spomedzi niekoľkých miest. Nové nájomné byty v poslednom období odovzdávali v Lučenci a Tornali, v Jelšave majú budúci nájomníci šancu získať byt práve teraz.

Ilustračný obrázok k článku Nájomné byty pribúdajú vo viacerých mestách Gemera. V Jelšave majú budúci nájomníci šancu získať byt práve teraz!
Zdroj: TASR

V Tornali nájomné byty nižšieho štandardu odovzdávali koncom minulého roka. „Sú to jednoizbové a dvojizbové byty, spolu ide o 18 bytových jednotiek. Nájomcovia ich už obývajú, nasťahovali sa do nich tesne pred Vianocami,“ oznámila primátorka Anna Szögedi. Byty sa nachádzajú na Dobšinského ulici a ich výstavba stála približne 400 000 eur. Mesto si na ich výstavbu zobralo úver zo ŠFRB. "V prvých dvoch rokoch tohto volebného obdobia výstavbu ďalších bytov nemáme v pláne. Neskôr sa rozhodneme na základe finančnej situácie mesta a podľa dostupných výziev,“ doplnila primátorka.

Jelšava patrí medzi menšie mestá regiónu, ale v rámci riešenia bytovej otázky je porovnateľná s väčšími sídlami. V nedávnej minulosti mesto zrekonštruovalo jednu bytovku po vojakoch a v súčasnosti pripravujú odovzdanie ďalších 18 bytov, ktoré vznikli obnovou bývalej vojenskej ubytovne na Armádnej ulici. Rekonštrukcia stála vyše 700 000 eur a v bytovke sa vytvorili jednoizbové a dvojizbové byty. "Odhadujem, že maximálne do jedného mesiaca začneme s obsadzovaním bytov,“ uviedol primátor Milan Kolesár. Ako dodal, medzi obyvateľmi je záujem o byty, ale niekoľko z nich je ešte k dispozícii prípadným záujemcom. "Máme zatiaľ asi 15 až 16 vážnych záujemcov, ale minimálne dva byty ešte sú v ponuke,“ informoval Kolesár.

Nové byty by mali v Jelšave pribudnúť aj v nasledujúcich rokoch, keďže nedávno získala dve prázdne bytovky po profesionálnych vojakoch, ktorí v meste pôsobili v minulosti. Obe však vyžadujú rekonštrukciu, ku ktorej mesto plánuje pristúpiť najskôr o rok či dva.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM