Peter Simon Rôzne

Najlepší študenti Košického kraja dostali ocenenie: Zažiaril aj Patrik z Rožňavy!

Najlepších študentov Košického kraja pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva ocenili v Košiciach. Jedna cena putovala aj pre Patrika z nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Najlepší študenti Košického kraja dostali ocenenie: Zažiaril aj Patrik z Rožňavy!
Zdroj: Dnes24.sk

Symbolické ceny prevzalo spolu až 29 jednotlivcov a štyri kolektívy. Najviac z nich, 20 jednotlivcov a kolektívov je zo škôl, ktoré sídlia v krajskom meste. Štyri ceny putujú do okresu Spišská Nová Ves, po tri do okresov Michalovce a Rožňava, dve do okresu Trebišov a jedno ocenenie do okresu Košice okolie.

Študenti dostali pochvalu za výsledky v oblasti vedomostí a odborných zručností, za úspechy z medzinárodných predmetových olympiád, za športové a telovýchovné, spoločenské a kultúrne aktivity, za charitatívnu a dobročinnú iniciatívu.

„Sedemnásty november by mal byť pre študentov predovšetkým ich medzinárodným dňom. Pripomienkou roku 1939, keď nacisti popravili a do koncentračných táborov poslali tisícky študentov. Práve návrat k týmto udalostiam odštartoval o pol storočia neskôr aj Nežnú revolúciu. Či to bol rok 1939 alebo 1989, prvými hybnými silami spoločnosti boli študenti. Pustili sa do boja s názorovou silou,“ povedal podpredseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Emil Ďurovčík.

Spolu s predsedom Školskej komisie Zastupiteľstva KSK Viliamom Zahorčákom a ďalším podpredsedom KSK Istvánom Zachariášom poďakoval za mimoriadne tvorivé, študijné a ľudské kvality, ale aj zodpovednosť, iniciatívnosť a kreatívny prístup žiakov pri plnení študijných povinností a ich angažovanosť v mimoškolskej činnosti.

""Medzi ocenenými študentmi bol napríklad Patrik Žóri z Obchodnej akadémie v Rožňave, ktorý sa ako prvý Slovák stal juniorským majstrom sveta v disciplíne Wordprocessing na svetovej súťaži v spracovaní informácií na počítači v Budapešti," spresnila Zuzana Bobriková, hovorkyňa predsedu KSK.

Foto: ilustračné (OARV)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM