Peter Simon Kultúra

Najkrajší mesiac v Rožňave s bohatou ponukou podujatí: 9 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať!

Niekedy padne dobre aj papučový večer, nič však nedobije baterky tak, ako vyčistiť si hlavu na zaujímavej akcii. Preštudujte si už teraz, čo všetko sa dá v máji zažiť v Rožňave.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajší mesiac v Rožňave s bohatou ponukou podujatí: 9 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať!
Foto: Kristína Debnárová

Majáles v betliarskom kaštieli

1. máj 2016 od 9:30 hod., Kaštieľ Betliar
Dňa 30. apríla a 1. mája sa bude v areáli parku pred kaštieľom v Betliari konať 2. ročník majálesu. Tohto roku to bude podujatie dvojdňové, spojené s kvetinovým a remeselníckym trhom. 1. mája vstup do kaštieľa bezplatný a trvanie prehliadky nie je časovo obmedzené. Návštevníci si voľne a svojím tempom budú môcť pozrieť stále expozície a o 15:00 hod. sa pri bufete pred kaštieľom predstaví hudobná skupina RETRO MUSIC BAND.

Ex libris eroticis

3. máj 2016 od 17:00 hod., 17:00 hod., Galéria Baníckeho múzea v Rožňave
Banícke múzeum v Rožňave a Východoslovenské múzeum v Košiciach, kultúrne zariadenia Košického samosprávneho kraja Vás srdečne pozývajú na výstavu EX LIBRIS EROTICIS. Len pre dospelých.

Poézia kameniny

5. máj 2016 od 17:00 hod., Galéria Baníckeho múzea v Rožňave
Banícke múzeum v Rožňave, Vysoká škola výtvarných umení v Bratislave, OZ Radiály, OZ Otvor dvor, Gemerské osvetové stredisko Rožňava a kurátorka vás pozývyjú na prednášku k výstave Ženy v súčasnom umení. Prednáška a komentovaná prehliadka k výstave ROŽŇAVSKÉ RADIÁLY 4.01.

Vatra slobody

6. máj 2016 od 19:00 hod., Rožňava
Primátor mesta Rožňava Pavol Burdiga Vás pozýva na Vatru slobody s tradičným pečením slaniny a vystúpením country skupín. Vystúpia Betliarske vidly, Tanečníci dymiacich hôr, Na folklórnu nôtu a nebude chýbať aj Laserová show.

Vatra Gemerská Hôrka

7. máj 2016 od 16:30 hod., Futbalové ihrisko, Gemerská Hôrka
V obci Gemerská Hôrka sa uskutoční vatra, ktorá bude prebiehať so sprievodným programom. Tešiť sa môžete napríklad na futbalový zápas, DJ-a, ale aj ohňostroj.

Ach Júlia!

6. máj 2016 od 19:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
Bláznivá komédia s pesničkami. Predstavte si, že najznámejší milenecký pár všetkých čias Rómeo a Júlia nezomreli! Že 30 rokov žijú v typickom manželskom chomúte a snažia sa pochopiť svoju štrnásťročnú dcéru, no nič im nevychádza tak, ako kedysi plánovali. Vstupné 12/14 eur.

Pietny akt

9. máj 2016 od 11:00 hod., Hviezdoslavova ulica, Rožňava
Mesto Rožňava, Oblastný výbor SZPB, Základná organizácia partizána Tótha SZPB a vojenské útvary mesta Rožňava Vás pozývajú na pietny akt kladenia vencov pri príležitosti 71. výročia víťazstva na fašizmom a ukončenia II. svetovej vojny k Pamätníku oslobodenia v parku na Hviezdoslavovej u­lici.

Pálenica Borisa Filana

12. máj 2016 od 19:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
Divadlo Acotres Rožňava pozýva širokú verejnosť na zábavnú talkshow s názvom PÁLENICA BORISA FILANA.

Atlantída

28. a 29. máj 2016 od 19:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
IVADLO TOWER STAGE BRATISLAVA uvádza muzikál na najväčšie hity Mira Žbirku v réžii Jána Ďurovčíka. Vstupné je 28/30 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM