Peter Simon Správy

Najklikanejšie články roka: Senzáciou bol Gombasek, herci z Betliara a aj skvost v Slavošovciach

Rok priniesol množstvo momentov. Rožňavčania radi čítali o zaujímavých ľuďoch, dobrých nápadoch, ale chceli si aj zaspomínať... Prinášame prehľad toho, na čo sa v roku 2017 najviac klikalo.

Ilustračný obrázok k článku Najklikanejšie články roka: Senzáciou bol Gombasek, herci z Betliara a aj skvost v Slavošovciach
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Areál Gombaseckej jaskyne zmenený na nepoznanie

Objekt pri známej Gombaseckej jaskyni ožil, a to poriadne. Vynovené chatky, nové budovy či jedna perlička, a to veľký bazén neďaleko parkoviska. S minulosťou sa to vôbec nedá porovnať!

Takéto zastávky nájdete len v Slavošovciach

Umelec a nadšenec v jednom, Rudolf Pažitka zmenil vzhľad starých autobusových zastávok na nepoznanie. Jeho rukami prešli dve z nich a domáci, či turisti sa na ne nevedia vynadívať. Dokonca sa pred nimi aj fotia na pamiatku. Obec je známa rodiskom známeho spisovateľa Pavla Dobšinského a presne taký rozprávkový vzhľad majú aj tieto zastávky.

Ján Koleník a Anikó Vargová sa vrátili do Betliara

Veľkonočná sobota v Betliari bola plná zaujímavostí. Okrem otvorenia prvej časti výstavy nechýbalo hudobné vystúpenie, remeselníci, či samozrejme hlavní predstavitelia seriálu 1890, Ján Koleník a Anikó Vargová. Tí spôsobili pred kaštieľom doslova ošiaľ.

Nové fyziatricko-rehabilitačné oddelenie v Rožňave

Bývalé priestory oddelenia ARO boli v rámci rekonštrukcie kompletne prestavané. Výsledkom je nové komfortné prostredie s 8 pacientskymi izbami (dve nadštandardné jednolôžkové izby), 3 terapeutickými miestnosťami, 2 telocvičňami a zázemím pre personál.

Rozhovor s gynekológom Milanom Prasličkom

Najprv to bola túžba pomáhať, neskôr to prešlo do porozumenia zložitej biológii ľudského organizmu. Potom už išiel pôrod jeden za druhým. Dnes nám tento sympatický muž Milan Praslička odpovedal na naše zvedavé otázky.

Záchranár Attila z nášho okresu vyrába netradičné kúsky

Mladý Attila Korintus z Krásnohorskej Dlhej Lúky má naozaj šikovné ruky. Ak nezachraňuje ľudí, venuje sa v celku milej záľube. Vyrába netradičné kúsky, ktoré sú momentálne in. Všetko to začína jedným neopracovaným kusom dreva, no výsledok stojí za to. Veď doplnok, ako drevený motýlik si všimne každý. A veruže, nám na úvod Attila hneď prezradil, že ich každý obdivuje :)

Tetovanie silikónových pŕs nebolo to najkurióznejšie!

K tetovaniu sa dostal, keď mal 17 rokov a nechal si spraviť svoje prvé tetovanie. Zapáčilo sa mu to. Nešlo ani tak o „kerku“, ale zaujalo ho práve to, ako sa to robí. O pár týždňov si vyrobil svoj vlastný strojček a prvé pokusy mohli začať. Prečítajte si pútavý rozhovor.

Rožňavská nemocnica otvorila novú pôrodnicu

Tradičné pôrodné sály nahradili komfortné pôrodné izby hotelového štandardu. Takto sa zmenila pôrodnica v nemocnici Svet zdravia Rožňava, ktorá prešla tento rok zásadnou prestavbou a dostala prívlastok pôrodnica novej generácie. V stredu, 6. decembra 2017 ju slávnostne otvorili a nechýbal pri tom ani Mikuláš.

Zabudnuté miesta na východe

Východ Slovenska je plný krás a bohaté zážitky nám ponúkajú aj obce neďaleko Rožňavy. Inšpirujte sa našimi tipmi v seriáli o najzaujímavejších obciach v okolí Rožňavy.

Geológovia objavili podzemné priestory na Soroške

Na Soroške v lete prebiehali vŕtacie práce. Chlapi špeciálnymi plošinami prerážali Sorošku v stovkách metrov. Natrafili aj na niečo, o čom doposiaľ nevedeli. Pozrite si, čo objavili!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM